In decorarea casei, daca va bucurati de lucruri moderne si doriti sa pastrati curentul cu stilurile momentului, sunteti un urmas al stilului contemporan.

In timp ce se crede uneori ca interioarele “moderne” sunt reci si minimaliste, in casele de azi, interioarele contemporane sunt confortabile fara a fi aglomerate si intunecate. Stilul contemporan de astazi este la fel de potrivit pentru birouri si magazine, apartamente loft si case traditionale.

In mod fundamental, un stil contemporan de decorare este definit prin simplitate, sofisticare subtila, folosire deliberata a texturii si linii curate. Interiorul tind sa prezinte spatiu, mai degraba decat lucruri. Concentrandu-se pe culori, spatiu si forma, interioarele contemporane sunt elegante si proaspete. Pentru a obtine aspectul unei case contemporane, este important sa respectati cateva reguli de baza.

Utilizari de culoare

Neutralele, negru si alb, sunt culorile principale in interiorul stilului contemporan. Negrul este adesea folosit pentru impamantarea si definirea unei camere de stil contemporan. Paleta este adesea perforata si accentuata cu o culoare stralucitoare si indrazneata care joaca impotriva neutralilor.

Cu pereti pictati intr-o baza neutra, aveti un fundal minunat pentru accesorii indraznete colorate. In cazul in care peretii si ferestrele sunt vopsite in pasteluri, talpile trebuie sa fie neutre. Daca un perete are o culoare stralucitoare si indrazneata, trebuie folosite neutre in orice alta parte.

Linie si spatiu

Cel mai evident si distinctiv element al unui design interior contemporan este linia . Indiferent daca sunt linii drepte verticale sau orizontale sau forme curbe, liniile vizibile puternice sunt evidente in orice casa in stil contemporan. Linia se gaseste in detalii arhitecturale, utilizarea unor blocuri de culori indraznete, tavane inalte, ferestre goale si forme geometrice in arta si sculptura in perete.

Spatiul gol de pe pereti, intre piesele de mobilier si de mai sus in zonele superioare, devine la fel de important ca si zonele pline cu obiecte. In interiorul contemporan, mai putin este mai mult. Fiecare piesa iese in evidenta ca fiind individuala si unica.

Profitati de elementele structurale. Conductele de aer pot atarna de la tavan, caramizile sparte asigura textura si stabilitatea, iar tevile sanitare expuse sunt perfect acceptabile intr-un interior in stil contemporan.

Pentru a atrage ochiul, vopsiti aceste detalii structurale in culori contrastante indraznete sau, pentru a diminua importanta lor, amestecati-le cu peretii.

Mobilier contemporan in stil

Piesele de mobilier special alese de la cel mai bun magazin de mobila, Mobchicboutique.ro, ar trebui sa faca o declaratie indrazneata, dar in acelasi timp sa fie simple si ordonate, fara curbe sau decoratiuni. Formele geometrice netede, curate, sunt esentiale.

Mobilierul tapitat poarta deseori tonuri negre, albe sau alte neutre, folosind fibrele naturale gasite in lana, bumbac, in, matase, iuta pentru a adauga recurs texural. Pernele in forme geometrice curate adauga o imagine de culoare si textura.

Utilizati un fundal de baza cu culoarea preferata pe o piesa de mobilier care iese in evidenta. Mai putin este mai mult! Canapele, scaunele si otomanii au adesea picioare expuse. Paturile si scaunele de obicei omit fuste, ornamente, franjuri sau ciucuri. Nu utilizati volane, detalii sculptate excesiv, amprente sau flori.

Pardoseala

Podelele intr-o casa de stil contemporan trebuie sa fie goale si netede, folosind lemn sau vinil. Daca trebuie sa utilizati covorul pentru controlul sunetului sau caldura, alegeti covoare cu suprafata neteda sau geometrica.

Corpuri de iluminat si obiecte de arta

Iluminarea de cale si iluminatul incastrat ajuta la spalarea unui zid in lumina. Atat in ​​cazul renovarilor la domiciliu, cat si al constructiilor noi, luati in considerare instalarea a luminii indirecte. Includeti elemente de culoare si metalice pe corpurile de iluminat.

Utilizati spoturi trebuiesc indreptate spre o pictura, un afis sau o imprimare. Acestea va vor ajuta sa atrageti atentia asupra pieselor pe care doriti sa va concentrati.

Sculpturile de stil contemporan sau arta incadrata pot fi plasate la nivelul ochilor prinasezarea pe o coloana structurala sau pe un piedestal.

Ramele din lemn de culoare neagra sau mata neagra, lemn natural sau finisaje metalice sunt excelente pentru opera de arta. Daca trebuie sa puneti mai multe bucati impreuna, agatati-le aproape impreuna, pentru a crea sentimentul unei bucati mari.

Nu aglomerati camerele in stil contemporan cu colectii sau prea multe piese. In interiorul contemporan, spatiul deschis este adesea la fel de important ca si piesele pe care le-ati pus in spatiu.

Alte elemente de design

Utilizarea generoasa a pietrei metalice, pietre si opace sau clare functioneaza bine intr-o camera decorata in stil contemporan. Pentru a inmuia si pentru a incalzi spatiul, utilizati tesaturi puternic texturate in culori simple pentru tratamente de ferestre, perne sau covoare.

Imprimeuri colorate si agitate ar trebui sa fie evitate deoarece confunda spatiul simplu care este cheia unei case de stil contemporan. Imprimarile in doua tonuri functioneaza bine. Ganditi-va la o perna cu imprimeu tip zebra pe un scaun din piele neagra, o perna mare de leopard imprimata pe o pardoseala curata.

In camerele contemporane, plantele si florile ar trebui sa fie mari si dramatice in recipiente simple. Florile mari cu frunze interesante functioneaza mai bine decat aranjamentele mici.

Daca spatiul permite, pozitionati luminile orientate in sus in jurul unei plante mari de pe podea. Pastrati aranjamentele ingrijite cu roci sau aschii de coaja aranjate peste sol in ghivece.