S-ar putea ca, la un moment dat, sprijinul din partea familiei, prietenilor si programelor locale sa nu fie suficient. Persoanele care au nevoie de ajutor cu norma intreaga se pot muta intr-o unitate rezidentiala care ofera multe sau toate serviciile de ingrijire pe termen lung de care au nevoie.

Serviciile de ingrijire pe termen lung furnizate in facilitati specializate includ: adaposturi si case de asistenta, facilitati de locuit asistate, case de ingrijire medicala si comunitati de pensionari cu ingrijire continua.

Asertivo – Camin de batrani – Otopeni, Bucuresti este locul potrivit pentru toti batranii care au nevoie de un mediu cald si primitor in care sa traiasca.

Unele unitati au doar servicii de cazare si curatenie si intretinere, dar multe ofera, de asemenea, ingrijire personala si servicii medicale. Multe facilitati ofera programe speciale pentru persoanele care au boala Alzheimer si alte tipuri de dementa.

Case de cazare si ingrijire

Locuintele si casele de ingrijire, numite si facilitati de ingrijire rezidentiala sau case de grup, sunt mici unitati private, de obicei cu 20 sau mai putini rezidenti. Camerele pot fi private sau partajate. Rezidentii primesc ingrijire personala si mese, iar membrii personalului sunt disponibili 24 de ore din 24. Ingrijirea medicala si ingrijirea medicala nu sunt, de obicei, furnizate la fata locului.

Centre de viata asistata

Facilitatile de locuit asistate sunt pentru persoanele care au nevoie de ajutor cu ingrijire zilnica, dar nu la fel de mult ca ajutorul oferit intr-un azil de batrani. Facilitatile de locuit asistate variaza in marime de la cat mai putin de 25 de rezidenti la 120 sau mai mult. De obicei, aceste locuri ofera cateva “niveluri de ingrijire”, iar rezidentii platesc mai mult pentru niveluri mai ridicate de ingrijire.

Locuitorii din centrele de locuit asistate locuiesc de obicei in propriile apartamente sau camere si impartasesc zone comune. Ei au acces la multe servicii, inclusiv pana la trei mese pe zi, ajutor cu ingrijire personala, ajutor cu medicamente, servicii de menaj si spalatorie, supraveghere 24 de ore, securitate, personal la fata locului si activitati sociale si recreative. Aranjamentele exacte variaza de la stat la stat.

Sanatorii

Casele de ingrijire medicala, numite si centre de ingrijire medicala calificata, ofera o gama larga de servicii de sanatate si ingrijire personala. Serviciile lor se concentreaza pe ingrijirea medicala mai mult decat majoritatea facilitatilor de locuit asistate.

Aceste servicii includ, de obicei, ingrijire medicala, supraveghere 24 de ore, trei mese pe zi, si de a ajuta cu activitati de viata de zi cu zi. Sunt disponibile, de asemenea, servicii de reabilitare, cum ar fi terapia fizica, ocupationala si logopedica.

Unii oameni stau intr-un azil de batrani pentru o scurta perioada de timp dupa ce a fost in spital. Dupa ce isi revin, pleaca acasa. Cu toate acestea, majoritatea rezidentilor de ingrijire medicala la domiciliu locuiesc acolo permanent, deoarece au tulburari fizice sau psihice care necesita ingrijire si supraveghere constanta.

Pentru a cauta si a compara casele de ingrijire medicala din zona dvs cautati in zona pareri. Puteti obtine, de asemenea, sfaturi pentru alegerea unui azil de batrani.

Comunitati de pensionare cu ingrijire continua

Comunitatile de pensionari de ingrijire continua, numite si comunitati de ingrijire pe tot parcursul vietii, ofera diferite niveluri de asistenta intr-un singur loc. Multe dintre aceste unitati ofera locuinte independente (case sau apartamente), centre de locuit asistate si ingrijire medicala specializata, toate situate intr-o singura localitate. De asemenea, sunt oferite servicii de sanatate si programe de recreere.

Intr-o comunitate de pensionare cu ingrijire continua, in cazul in care locuiti depinde de nivelul de servicii de care aveti nevoie. Persoanele care nu mai pot trai independent se muta in centrul de locuit asistat sau, uneori, primesc asistenta la domiciliu in casa lor sau in apartamentul de locuit independent. Daca este necesar, ei pot intra in azilul de batrani comunitari.

O decizie dificila

Decizia de a duce tatal sau mama la un azil de batrani este una foarte complicata si foarte dificil de indeplinit. In majoritatea familiilor exista o mare dezbatere, deoarece se crede ca aceasta persoana este abandonata pentru ca l-a aruncat din casa.

Exista putine familii care stiu clar cum sa mentina acea calitate a vietii persoanei afectate de boala.. cea mai buna idee este sa o puneti in mainile oamenilor specializati.

Este o decizie necesara de luat si este in mainile tale ca ultimii ani din viata celor dragi sa fie minunati, pe langa faptul ca ai grija si de familie prin faptul ca nu o expui la un climat care se deterioreaza.

Inainte de a semna un contract

Cititi cu atentie contractul centrului. Luati-l acasa si revizuiti-l impreuna cu alti membri ai familiei.

  • Cat costa taxa de intrare si chiria lunara? Si este necesar un depozit de securitate?
  • Ce nivel de servicii personale si de ingrijire a sanatatii sunt furnizate?
  • Ce privilegii au rezidentii? De exemplu, au voie sa aduca mobila din proprietatea lor?