Poate ca si tu esti  una dintre persoanele care intr-un interval relativ scurt de timp au fost nevoite sa iti inlocuiasca telefonul mobil. Cauza? Ei bine, poate fi vorba de o multime de lucruri. Accidentele pot surveni oricand iar utilizatorii care nu au avut in vedere protectia dispozitivelor nu mai au nici o rezolvare ulterior.  De obicei singurul lucru care ramane de facut – cel putin in cazul celor care au incercat la un service gsm – este de a achizitiona altul.

Fiecare dintre noi tindem sa deprindem anumite obiceiuri ce devin mai tarziu factori de influenta in ceea ce priveste durata de viata a telefonului. Sigur nu iti doresti sa scapi prea curand de al tau. Din acest motiv, iti prezint mai jos cativa factori cu efecte negative asupra dispozitivului, respectiv obiceiuri de care trebuie sa te dezveti.

Din ce motive smartphone-ul tau are o scurta durata de viata?

Un prim factor in acest sens este unul pe care nici macar nu il banuiesti. Te gandesti ca daca ai achizitionat husa Samsung S7 Edge, respectiv modelul pe care il detii, ar trebui sa fie in siguranta. Poate ca este pe plan fizic. Sa nu uitam insa de parte de software, de cea hardware a dispozitivului. Stii ca daca tii mereu telefonul deschis in fapt nu faci decat sa iti aduci contribuia la defectarea lui?

Obisnuiesti sa lasi telefonul la incarcat peste noapte? Iata ca aceasta este o a doua greseala pe care o comiti si prin care influentezi durata de viata a dispozitivului. Desigur ca este mult mai comod sa il incarci peste noapte, insa nu este bine. Afla ca procentul de 98% este considerat a fi ideal pentru fiabilitatea deplina a bateriei.

Mai departe, cine a zis ca trebuie sa epuizezi bateria pentru a o putea incarca apoi? Nimic mai neadevarat. Se pare ca un nivel de incarcare curpins intre 50 – 85% este ideal atunci cand dispozitivul tau are in dotare o baterie Li-ion. Poate ca de acum inainte vei deprinde incarcarea controlata a telefonului.

Uzezi excesiv telefonul prin utilizarea altui incarcator decat a celui original. Se intampla din pacate asta, chiar daca prea putini cunosc acest aspect. Daca vechiul incarcator nu mai functioneaza, nu apela chiar la orice. Orienteaza-te de asemenea dupa un model original, despre care stii ca e calitativ.

Nu te lasa pacalit de variantele cele mai ieftine si accesibile. S-ar putea sa te conste in final viata dispozitivului si sigur nu iti doresti asta. Atat in ceea ce priveste incarcatorul, cat si orice alt accesoriu dedicat smarphone-ului, mizeaza mereu pe calitate. Conteaza mult acest aspect.

Desigur ca nu in cele din urma un factor de influenta asupra dispozitivului este mediul extern. Astfel, recomandarea mea finala este sa te orientezi dupa o husa Samsung S7 Edge ori modelul in posesia caruia te afli care iti ofera calitate. Poti avea in vedere si un design special, insa nu te priva de la un material care sa ofere rezistenta. Gasesti in acest sens solutii variate de produse pe stifler.ro.