Acesta este poate cel mai greu aspect in ceea ce priveste cresterea unui copil. De cate ori pe zi spuneti “Joaca-te frumos” sau “Imparte jucariile” sau “Nu musca”. Orice jucarie pe care o cumparati pentru copilul dumneavoastra si poate fi utilizata si de alti copii (a imparti) favorizeaza dezvoltarea abilitatilor sociale. Pentru parintii cu un singur copil ar putea socializarea acestuia ar putea fi mai dificila. Dar daca merg in parc sau la un loc de joaca de cateva ori pe saptamana vor observa rezultate remarcabile pe partea de socializare.

Nu uitati sa luati cu dumneavoastra masinuta preferata a baietelului sau papusa fetitei. A invata sa imparta cu ceilalti si sa se inteleaga cu alti copii este una din cele mai importante lectii de viata pe care ar trebui sa le predati. Nimeni nu traieste izolat, de aceea este imperativ pentru copii sa invete inca de la cea mai frageda varsta sa invete sa comunice cu ceilalti, sa imparta jucarii, experiente, bucurii. Pana la urma, toti suntem produse sociale.

Retineti ca jucariile nu trebuie sa fie scumpe sau cele mai noi piese de pe piata. Ca fapt divers, cele mai noi jucarii de pe piata nu sunt intotdeauna si cele mai bune pentru dezvoltarea personalitatii. De exemplu, stim deja ca majoritatea jocurilor video incurajeaza la violenta si comportament anti-social. S-ar putea sa credeti ca nu trebuie sa va faceti griji in legatura cu acest lucru avand in vedere ca fiul sau fiica dumneavoastra este prea mic(a) pentru acest lucru, dar asa stau lucrurile.

Multi psihologi pentru copii din intreaga lume au dovedit si ajuns la concluzia ca multe rime si basme vechi il infricoseaza pe copil. Prin urmare, nu orice jucarie, nu orice poveste sau orice experienta este buna pentru o buna dezvoltare a copilului. Ca parinti avem aceasta resposabilitate de a identifica bine care sunt jucariile cele bune si pe care ar trebui sa le ignoram.

Daca reusim sa facem acest lucru, mai departe munca noastra se usureaza foarte mult. Retineti ca nu trebuie in niciun caz sa lipsim copilul de jucarii. Prin intermediul acestora el intra in contact cu lumea si o cunoaste mai bine. Jucariile au un rol esential in modul in care se dezvolta copilul. Ne putem uita la jucariile pe care le are un copil si deja putem spune multe lucruri despre el.

Ce jucarii din oferta scotianul.ro – jucarii credeti ca l-ar ajuta cu adevarat pe micutul dumneavoastra sa cunoasca mai bine lumea din jurul sau?