Esentiale in misiunea agricultorilor de a strange recolta bogata in sezonul cu pricina sunt fungicidele, reprezentate de organisme biochimice si compusi chimici care ucid sporii de fungi si ciuperci din culturi diverse. Daca activezi in acest sector, atunci cu siguranta esti in tema cu tipurile de produse ce iti sunt de folos in intretinerea unor culturi calitative si sanatoase.

Fungicidele si ajutorul oferit in culturi diverse

Aceste substante sunt folosite pentru inhibarea aparitiei, dar si a dezvoltarii, respectiv a raspandirii ciupercilor la capitolul plante. Se gasesc in comert in produse sub diverse forme de prezentare – lichide, prafuri.

Exista o serie de intrebari elementare normal a ti le adresa vis a vis de achizitionarea de fungicide. In acest fel, exista siguranta ca solutia aplicata se pliaza nevoilor si, dupa calitatea produsului, isi vor face aparitia si rezultatele.

Care sunt bolile tratate de fungicide?

Controlarea bolilor specifice plantelor nu este atat de simpla. Acest aspect depinde de tipul ciupercilor ce le-au cauzat. Exista categoria bolilor vasculare, ce sunt declansate de ciuperci ce la randul lor sunt cauzate de tipuri de organisme diverse sau de insecte ori factori abiotici. Acestea sunt cele asupra carora utilizarea fungicidelor este fara efect.

Iata motivul pentru care este esential a determina cauzele simptomelor la plante, inainte de a cumpara si aplica solutii din aceasta categorie.

De ce este recomandata aplicarea de fungicide pe culturile afectate de ciuperci?

Aceasta actiune asigura o serie de avantaje utilizatorilor. Iata care sunt cateva dintre cele mai insemnate:

  • Ajuta la controlarea activitatii fungilor in culturile de plante, stopand cu succes atat dezvoltarea, cat si raspandirea lor.
  • Creste nivelul productivitatii la nivelul culturilor agricole, reducand eficient din petele dezvoltate pe produsul final. Astfel de vatamari pot sa aiba impact negativ asupra partii comestibile a recoltei, totodata prezentand si posibilitatea de a afecta vanzarile.
  • Imbunatateste durata de timp necesara pentru conservarea produselor, dar si calitatea recoltei. Impiedica ciupercile sa transforme cultura intr-una inutilizabila.
  • Evita contaminarea cu fungi, o problema cu repercusiuni la nivelul sanatatii consumatorului.

Ce rol joaca fungicidele in culturile agricole?

La fel cum este cazul problemelor de sanatate ale omului, si culturile trebuie sa beneficieze de tratamente preventive, constand de aceasta data in fungicide. Este necesar a fi aplicate inainte sa apara insa semnele bolilor din categoria fungicilor, respectiv cand incep sa apara primele simptome.

Fata de noi insa, culturile agricole nu pot scapa de efectele deja manifestate de ciuperci asupra lor. Nu dispun de aceasta capacitate, insa trebuie stiut ca prin tratamentul medicamentos specific se elimina agentul patogen.

Lucrurile se desfasoara diferit fata de cum e la oameni pentru ca plantele au alt ritm de crestere si de dezvoltare. Iata de ce este necesara utilizarea de fungicide –  asigura protectia necesara pentru culturi rodnice bogate. Pentru ca preventia este masura optima a agricultorilor, aceasta este indicata astfel ca productia sa nu fie deloc afectata de boli.

Cat despre fungicide eficiente, recomandarea mea este erbicid.ro – o fitofarmacie online in care gasesti solutii diverse, la preturi echitabile.