Desi pentru multi misiunea instalarii unor sisteme de supraveghere pare ceva sofisticat, cu ajutorul potrivit acesta poate deveni o placere. Desigur ca pasi precisi trebuie indepliniti pentru ca rezultatele sa fie cele dorite, iar instructiunile oferite de producator nu trebuie nicidecum neglijate.

  • Cablul potrivit pentru montaj

In functie de locul achizitionarii sistemului, acesta poate sa includa sau nu cablul in pachet. Cand exista deja, lucrurile se simplifica, insa atunci cand trebuie cumparat, este necesar a opta atat pentru o solutie de cablare potrivita, cat si pentru o lungime optima.

  • Sistemul potrivit in functie de spatiu

Bineinteles ca trebuie bifata achizitia unui sistem care sa corespunda nevoilor intr-un anumit spatiu. Sistemele de securitate pot face referire la videofoane si interfoane, la sisteme antiefractie sau la sisteme de supraveghere si monitorizare.

In conditiile in care nu ai avut inca in vedere achizitionarea lor, iti recomand site-ul avpsecurity.ro. In cazul in care nu esti cel mai priceput in a urma instructiuni, poti solicita expertilor si serviciile de instalari sisteme de securitate.

  • Pozitia potrivita pentru DVR si alegerea sursei de alimentare

Ai nevoie de un punct tehnic pentru a pozitiona unitatea DVR, precum si sursa de alimentare. Trebuie sa te asiguri ca alegi un loc potrivit, sigur, protejat. In general este necesar curent stabil de 220 V, dar depinde in functie de sistem.

Recomandarea specialistilor este de a monta si un UPS intre priza si sistem, in vedere stabilizarii curentului, dar si pentru o rezerva in conditiile in care poate surveni o pana de curent.

Este foarte important sa se monteze sistemul intr-un loc:

  • Ferit de umezeala

In acest sens, cred ca oricine stie ca nu este indicat a monta echipamente electronice in medii umede.

  • Ferit de temperaturi mai mici de 0 grade

Este foarte important a fi respectat acest aspect. Sunt sanse mari sa apara condens in interiorul DVR-ului daca are loc o pana de curent pentru ca se produc diferente de temperatura intre acesta si mediul rece. Cand revine curentul se poate produce un scurt-circuit care defecteaza sistemul.

  • Ferit de caldura in exces

In nici un caz sistemul nu trebuie montat intr-un loc ce il expune la temperaturi foarte mari sau direct la soare. Temperatura ambientala este de preferat sa fie mentinuta pana in 30 grade Celsius.

Recomandarea celor de la AvpSecurity.ro  este de a monta si router-ul si DVR-ul in acelasi loc. Daca este posibil, e de preferat ca DVR-ul sa fie montat in pod, pentru a evita supraaglomerarea de fire.

  • Pozitia optima a camerelor de supraveghere

Bineinteles ca este necesar a alege o pozitie optima a camerelor, pentru o monitorizare eficienta. Este recomandat ca cele pentru interior sa fie montate in coltul incaperii, respectiv asupra caselor de marcat, a birourilor, unde este cazul. La exterior, e de preferat a fi montate in locuri ferite de intemperii, dar si care ofera o acoperire optima a obiectivelor.

Lamuriri suficiente insa cu privire la instalarea sistemelor de supraveghere iti va oferi specialistul pe care il alegi. Ai in vedere site-ul avpsecurity.ro daca vrei solutii complete si preturi accesibile.