Iluminarea dormitorului poate fi decisiva atunci cand vine vorba de odihna mai buna sau mai rea. Prin urmare, este important sa se tina seama de nevoile fiecaruia pentru a alege cele mai potrivite.

Dormitorul adultilor nu este acelasi cu cel al copiilor, de exemplu, deoarece pot necesita lumini care sa-i linisteasca daca le este frica de intuneric.  Poti vedea aici mai multe exemple de  lustre aplice perete Domicilio.

Crearea unui mediu calm si senin in dormitor este esentiala pentru a dormi si a va odihni la maxim. Pentru a realiza acest lucru, exista anumite premise care trebuie indeplinite si una dintre ele este de a alege iluminarea potrivita: moale, calda si confortabila. Aici aveti o revizuire a celor mai interesante optiuni.

De cata lumina aveti nevoie in dormitor?

Pentru a sti daca aveti multa sau putina lumina in dormitor, va trebui sa evaluati toate sursele de iluminat care sunt incluse in acestade la lampa de tavan la spoturile incastrate, daca le aveti.

De asemenea,  tineti seama si de aplicele si orice alte pete de lumina indirecta. Luati in considerare designul iluminarii camerei pentru a sti in ce masura trebuie sa o remodelati.

Toate sfaturile pentru realizarea iluminatului durabil la domiciliu

Iluminatul este unul dintre cele mai importante capitole atunci cand ne decoram casa. Pentru a face acest lucru bine, trebuie sa oferim fiecarui spatiu lumina de care are nevoie, nici excesiva, nici deficitara.

Si, in plus, controlati consumul de energie electrica, astfel incat rezultatul sa fie sustenabil pentru planeta si pentru buzunarul nostru. Iata cateva chei care  vor ajuta sa va atingeti scopul: iluminarea eficienta in toata casa.

Reduceti consumul

Acesta este unul dintre obiectivele pe care trebuie sa le urmarim atunci cand proiectam cea mai buna lumina pentru casa noastra. Cheia este de a obtine spatii bine luminate, fara a pierde energie electrica. Pentru a face acest lucru, in loc sa eliminam punctele de lumina, putem opta pentru sisteme care ne permit sa economisim si sa castigam in sustenabilitate, cum ar fi tehnologia LED, de exemplu.

Tipuri de iluminat de care are nevoie o bucatarie

O bucatarie slab luminata nu va fi niciodata o bucatarie confortabila sau utila. Pentru ca acest lucru sa nu se intample in casa dv, va explicam care sunt tipurile de iluminat de care are nevoie bucataria .

Fiecare camera a unei case are nevoie de un alt tip de lumina, deoarece nevoile sunt diferite. In acest caz, ne vom concentra pe bucatarie, iar pentru aceasta vom analiza tipurile de iluminat de care aceasta parte a casei are nevoie.

De asemenea, trebuie sa tineti cont de faptul ca iluminatul artificial nu este totul. De asemenea, este necesar sa se maximizeze lumina naturala. De aceea, trebuie sa orientezi mobilierul tinand cont de locul in care se afla ferestrele.

Iluminare ambientala

Cu benzi LED, de exemplu, instalate in partea de jos a dulapurilor, pe rafturile unei piese de mobilier deschise, in interiorul unei vitrine … Amintiti-va ca LED-urile nu dau caldura. De asemenea, puteti instala spoturi luminoase pe unele piese de  mobilier sau in zona superioara din camara.

Sfaturi utile pentru a economisi atunci cand folosesti luminile interioare

Diodele emitatoare de lumina (LED-urile) au inlocuit in mare masura CFL-urile, care sunt inca mai eficiente, se aprind instantaneu la luminozitate maxima si sunt disponibile pentru a se potrivi aproape oricarei corpuri de iluminat din casa. LED-urile produc lumina din electricitatea care curge prin ele. In cadrul unui bec, veti gasi un numar mare de LED-uri pentru a crea o luminozitate suficienta.

Bandele luminoase sau lampile fluorescente liniare (LFL) se gasesc mai des in birouri sau in medii industriale. Bandele luminoase moderne sunt mai eficiente, se aprind mai rapid si emit o calitate mai buna a luminii decat luminile traditionale.

Companiile nu au voie sa produca noi lumini cu halogen ineficiente, dar magazinele au voie sa-si vanda stocul vechi, iar becurile cu halogen specializate inca se gasesc in cuptoare, hote si lumini de securitate.

Aceasta inseamna ca atunci cand cumparati produse noi si lumini de schimb, ar trebui sa verificati cu atentie etichetele si sa incercati sa cumparati alternative eficiente din punct de vedere energetic la luminile cu halogen.

Exista doua tipuri principale de becuri eficiente din punct de vedere energetic: lampi fluorescente compacte (CFL) si diode emitatoare de lumina (LED-uri).

LED-urile sunt cea mai obisnuita si adaptabila corpuri de iluminat si sunt potrivite pentru inlocuirea luminilor si spoturilor reglabile. LED-urile sunt, de asemenea, mai eficiente din punct de vedere energetic decat CFL-urile.

Daca inlocuiti toate becurile din casa dvs. cu lumini LED, puteti economisi 55 de lire sterline pe an pe facturile de electricitate.

Daca ati cumparat vreodata un bec cu consum redus si ati fost dezamagit de nivelul de luminozitate pe care il da; este posibil sa fi ales un bec cu o valoare prea mica in lumen.

Cu becurile traditionale, am folosit wati pentru a determina luminozitatea unui bec, dar watii masoara mai degraba consumul de energie decat luminozitatea. Becurile eficiente din punct de vedere energetic folosesc mai putini wati, asa ca cel mai bine este sa va uitati la puterea in lumeni.