Niciodată am crezut că pot primi o asemenea întrebare în cadrul unei şedinţe. M-am gândit în cele 30 de secunde avute la dispoziţie, ce mă făceam dacă mă întreba potenţialul angajator aşa ceva. Probabil că improvizam un răspuns la fel cum am făcut aseară. Pe de altă parte, izbucneam în râs, fiindcă întrebarea nu era alta decât:

Cum ţi-ai descrie viaţa dacă ai fi fost un…?

Am să vă spun în final cuvântul lipsă din enunţul de mai sus. Până atunci, am să vă rog să pornim la drum. Vom face un exerciţiu de imaginaţie. La curtea familiei regale din Luxemburg locuieşte prinţul Felix, care e de-o vârstă cu mine (+6 ani). Cu alte cuvinte, ar fi persoana cea mai potrivită din Europa dacă aş dori să fiu prinţesă la un moment dat. Ştiu că se intră destul de greu într-o familie cu sânge nobil, aşa că am să mă folosesc de fosta mea identitate. Până la urmă, exist în fiecare casă. Vai, cred că tocmai mi-am descoperit omniprezenţa. Oi fi şi omniscientă.

Să nu mă iau prea mult cu chestiuni literare că rămân în colţul bibliotecii. Prefer să mă dau bine pe lângă femeia de serviciu de la curte. Poate că într-o zi va curăţa o cameră cu mine, poate în altă zi mă va duce prin bucătărie, dar în final am să ajung acolo unde-mi doresc, pe scările regale. Şi în timp ce mă unduiesc ca o sirenă, prinţul Felix trece pe acolo, îmi aruncă o ocheadă şi….BUM!

Din mop mă transform în prinţesă. Ştiu că mai demult se purta transformatul în dovleac, şoarece, soldăţel de plumb, dar uite că tehnologia a evoluat, iar eu am fost într-o viaţă anterioară MOP. Altfel de unde credeţi că ştiu atâtea? 😛

Ce ţi-e şi cu mopul acesta?!

Întrebarea mi-a fost adresată de către Maestrul Jobenului cu Subiecte din cadrul şedinţei săptămânale Oradea Toastmasters. Am mai scris eu pe blog despre ce se întâmplă la noi. Dar nu credeţi nimic, veniţi şi cercetaţi. Oricum ştiu că vă va plăcea pentru că eu sunt omniscientă.