Foarte multe dintre fetele care isi cauta un loc de munca incep sa caute raspunsuri pentru intrebarile lor in ceea ce priveste videochatul, asa ca in cele ce urmeaza vom vedea care sunt cele mai comune intrebari despre videochat.

Este legal videochatul?

Cu siguranta aceasta este prima intrebare a fetelor care isi doresc o cariera in industria videochatului, si ca sa le oferim acestora un raspuns cat mai clar, precizam faptul ca 100% videochatul este legal. Locurile de munca din aceasta industrie sunt la fel de legale precum cele din comert, contabilitate, sau diferite alte locuri de munca.

Legea 196/2003, modificata si completata prin legea 496/2004, este cea care dovedeste faptul ca activitatea de videochat este legala in totalitate si poate fi desfasurata pe teritoriul tarii noastre.

Confidentialitatea imi este asigurata?

Un studio de renume precum Money Studio de exemplu va asigura confidentialitatea 100% a identitatii fiecarui model. Fiecare model isi va alege un nickname pentru fiecare site, un pseudonim pe care niciun angajat al studioului nu-l va dezvalui nimanui, ceea ce inseamna ca nimeni nu va putea afla despre activitatea modelelor fara voia acestora.

Un alt aspect important de retinut este ca pe site-urile de videochat cu care colaboreaza studiourile din Romania, membrii romani nu pot vedea modelele din tara, asa ca modelele din Romania nu vor putea fi descoperite de catre prieteni sau cunostinte.

Pot face videochat de acasa?

Raspunsul pentru aceasta intrebare depinde foarte mult de la caz la caz si difera de la studio la sturio. Exista studiouri de videochat care le permit modelelor acest lucru, dar exista si studiouri de videochat care nu sunt de acord ca modelele sa lucreze de acasa.

Daca discutam despre posibilitatea oferita modelelor de a lucra de acasa, precizam faptul ca toate conditiile care sunt absolut necesare (aparatura tehnica si video, internet de buna calitate, decor variat etc.) in aceasta activitate, necesita o investitie initiala destul de mare si in mod evident aceasta investitie este destul de greu de amortizat de catre o persoana intr-o perioada scurta de timp.

In plus, in afara de aceste “cerinte materiale”, trebuie facuta precizarea ca feedback-ul unui trainer de videochat din cadrul unui studio ajuta intotdeauna modelul sa urce in topul preferintelor clientilor. Mai mult decat atat, precizam faptul ca pentru un model este greu sa isi mentina programul de lucru si focusul de una singura atunci cand practica videochatul acasa.

Care sunt castigurile din videochat in prima luna?

Castigurile modelelor inca din prima luna depind de multi factori. De exemplu, exista posibilitatea ca modelele sa beneficieze de un bonus la angajare videochat in Bucuresti, asa ca pe langa banii primiti pentru munca prestata, mai pot primi si bonusul respectiv.

Lasand bonusurile la o pare, veniturile pe care le poate obtine o fata care practica videochatul cu siguranta depind de cat de naturala si relaxata va reusi aceasta sa fie in fata camerei video. Conteaza de-asemenea si cat de bine cunoaste modelul limba engleza si, cel mai mult, de cat de bine va reusi sa puna in practica toate sfaturile primite de la trainer.

Castigurile din videochat depind si de numarul orelor lucrate de model (inca din prima luna), pentru ca evident un model care lucreaza 8 ore pe zi castiga mai multi bani decat un model care lucreaza doar 4 ore pe zi.

Care sunt pragurile de varsta pentru o cariera in videochat?

Pentru a fi model de videochat trebuie ca fiecare candidata pentru un asemenea job sa fie majora (adica sa fi implinit cel putin varsta de 18 ani). Site-urile de videochat (fie ele non-adult sau adult videochat) li se adreseaza persoanelor majore, motiv datorita caruia, fiecare candidata va trebui sa aiba cel putin 18 ani impliniti.

Ce program de lucru au modelele videochat?

In ceea ce priveste programul de lucru, mentionam faptul ca modelele pot alege sa lucreze part time sau full time. Pentru a avea parte de castiguri substantiale, acestea ar fi indicat sa lucreze cel putin 8 ore pe zi de luni si pana vineri.

In mare parte acestea sunt cateva dintre cele mai mari curiozitati in ceea ce priveste munca in industria videochatului. Deci, se poate vedea clar ca si in aceasta industrie locurile de munca sunt la fel ca in alte domenii (se lucreaza legal, program normal de lucru), doar ca din aceasta industrie se castiga mai multi bani.