Agricultura poate fi pentru unii un mod foarte bun de relaxare, iar cresterea vitei de vie este cu adevarat un loc desavarsit si o oaza de liniste. Spalierii din beton au un rol foarte important in sustinerea vitei de vie. Pana a ajunge la spalieri beton, calea e lunga, insa rezultatele nu va vor dezamagi. Pentru inceput, cofrarea stalpilor este prima etapa in construirea spalierilor din beton. Aceasta se face cu verificarea atenta a verticalitatii, rigiditatii, dar si a etanseitatii cofrajului. Armarea stalpilor se face cu carcase ambulate care sunt formate din bare verticale si etrieri legati pe toata inaltimea. Exceptie face insa, zona de imbinare cu barele de legatura din fundatie. Inainte de a fi taiate, spalierii beton se curata de rugina, in cazul in care aceasta este prezenta. Sarma este folosita pentru legarea armaturilor.

Se verifica distanta dintre armaturi si se pun distantierii, deoarece acestia au un rol foarte important in asigurarea stratului de acoperire cu beton. Inainte ca acesti spalieri din beton sa fie turnati, se verifica starea betonului, rigiditatea si integritatea cofrajelor, dar si stabilitatea armaturii. Turnarea betonului se face cu pompa de beton. Betonarea se face fara a exista intreruperi. Nu va apucati de unul singur pentru a va construi acesti spalieri beton, deoarece cu siguranta nu veti reusi sa-i faceti sa reziste. Va trebui sa stea intinsa si sa fie curatata de doua ori pe an pentru a da roade. De aceea, aceasti spalieri beton au un rol foarte important, de sustinere a vitei de vie. Cu cat aceasta sta mai intinsa, cu atat va da roade mai bogate. In caz contrar, la o ploaie, strugurii pot atinge pamantul si se pot strica din cauza umezelii, chiar daca inca nu sunt de cules.

Cum se mentine umiditatea betonului

Sunt cateva detalii de care trebuie sa tinem cont cand vine vorba de spalieri beton pentru a sustine vita de vie sau alte culturi “grele”. Acesti spalieri trebuie pusi la o anumita distanta unul de celalalt. Mentinerea umiditatii betonului se face timp de o saptamana dupa turnare, iar suprafetele libere se protejeaza prin acoperirea cu apa sau prin stropire. Pe Internet gasiti numeroase anunturi de vanzare spalieri beton sau spalieri pentru vie, iar preturile sunt dintre cele mai bune.

Atentie, insa! Inainte de a le cumpara este bine sa le vedeti impreuna cu un specialist pentru a vedea daca sunt in stare excelenta. Unii vanzatori asigura si transportul gratuit la destinatie. Pentru mai multe detalii, in caz ca sunteti interesat sa le cumparati, puteti suna si la numerele ce sunt lasate de vanzatori pe site. Aceasta este o varianta mult mai ieftina decat cea facuta pe loc, insa trebuie sa aveti mare grija cand le cumparati: important este ca acesti spalieri beton sa fie in starea cea mai buna pentru ca vita de vie sa nu aiba de suferit cand va da roade.