Editorul de decoratiuni al House & Garden, Ruth Sleightholme, explica intrarile si iesirile de cumparare a mobilierului pentru camera de zi, de la alegerea canapelei pana la masuratorile meselor din sufragerie.

Circumstantele actuale ne obliga sa trecem in revista ce inseamna sa “traiesti” in sufrageria noastra. Era un loc in care petreceam o ora sau doua la sfarsitul zilei, intre graba de la serviciu si salturile la baie, acum este locul unde raspundem la e-mailuri, bem cafeaua de dimineata, ne straduim sa facem miscare si sa ne invatam copiii.

De aceea, este mai important ca niciodata sa alegem mobilier care sa ne faca sa ne simtim veseli si confortabili. Acesta este ghidul meu pentru a mobila un living confortabil si elegant, care este sensibil la buzunar.

In ultimii ani, sufrageria a inceput sa renunte la statutul sau de “inima casei” in favoarea bucatariei. Din ce in ce mai mult, aceste doua camere au devenit tovarasi sau o parte unul din celalalt. Daca acesta este cazul, atunci cand alegeti mobilierul din camera de zi, probabil ca va trebui sa va ganditi la modul in care aceste doua spatii interactioneaza.

Poate doriti sa adaugati lampi sau perdele la bucatarie pentru a face mai putin functionale; si camera de zi poate prelua mesele principale (si, eventual, locul de munca!). In propria noastra casa, instalam o podea de lemn care se desfasoara fara probleme intre cele doua camere.

Canapelele pot ocupa o cantitate iritanta de spatiu, asa ca, daca locuiti intr-o casa mica, evitati stilurile care dedica o cantitate excesiva zonelor in care nu puteti sta cu adevarat, cititi Chesterfields.

Asezati canapeaua acolo unde va place cel mai mult sa stati. De obicei, va fi intr-un loc in care vine soarele sau unde va puteti uita pe fereastra.

Nu te gandi prea mult la asta. Vei fi atras de locul in care iti place sa fii si oricum te vei regasi acolo, sprijinindu-te de perete in timp ce canapeaua sta in fluxul de aer, neiubit. Ascultati-va si mutati canapeaua intr-un loc unde puteti sta cu adevarat linistiti si confortabil.

  • Alte locuri

Dupa ce ati scos canapeaua, ganditi-va in ce alte locuri puteti avea spatiu. Paturile de zi sau un fotoliu confortabil pot fi minunate. Scaunele sau bancile din dreptul unei ferestre sunt, de asemenea, frumoase daca aveti o fereastra panoramica.

Pentru o mai mare eleganta, am da la o parte si toata tapiteria bombata cu o piesa mai dura, cum ar fi o banca din lemn sau un scaun pentru copii Aethos.ro.

  • O masuta de cafea sau un otoman tapitat

O masuta de cafea sau un otoman pentru centrul spatiului este esentiala, atat din punct de vedere practic, cat si decorativ. Utilizati o tava deasupra pieselor tapitate pentru a le face mai functionale pentru a sustine cupe si vaze de flori. Arta, nu-I asa? Simplu, elegant si cu o nota diferita de tot ce vezi in alte case.

Sfaturi utile pentru aranjarea mobilierului

Echilibrul este intotdeauna important in decorare si niciodata mai mult decat atunci cand aranjati mobilierul si alte obiecte in camera dvs. de zi. Luati in considerare atat dimensiunea, cat si amplasarea diferitelor piese, asigurandu-va ca nu grupati toate piesele mari sau mici intr-o zona sau intr-o parte a camerei, ceea ce poate face spatiul sa se simta deformat si putin nelinistitor. De asemenea, asigurati-va ca exista o varietate de forme – daca aveti locuri drepte, de exemplu, luati in considerare o masuta de cafea rotunda.

Luati in considerare fluxul de trafic

Unul dintre cele mai importante lucruri de luat in considerare atunci cand aranjati mobilierul in orice camera este fluxul de trafic. Oamenii nu ar trebui sa se impiedice de mobilier, sau unul de altul, pentru a trece prin camera. Asigurati-va ca exista cativa picioare (dati sau luati cativa centimetri) intre masuta de cafea si canapea si intre scaune. Creati o cale clara, astfel incat oamenii sa poata merge de la un capat la altul al camerei fara dificultate.

Utilizati covoare de marimea potrivita

Covoarele de zona apartin sub mobilier – toata mobila, daca o puteti gestiona. Expunerea unor pardoseli in jurul marginilor camerei este in regula, dar atunci cand utilizati un covor, asigurati-va ca este suficient de mare incat toata mobilierul dintr-un aranjament de scaune sa se poata sprijini pe el. Cel putin doriti ca picioarele din fata ale pieselor mari sa stea pe covor (spatele poate fi pe podea, daca este necesar).

Obtineti o masa mare de cafea

Cand vine vorba de masute de cafea, de cele mai multe ori, mai mare este mai bine. O masuta mare de cafea in mijlocul unei zone de relaxare este excelenta atat pentru estetica, cat si pentru functionalitate. Actioneaza ca o ancora pentru camera si lasa mult spatiu pentru ca oamenii sa puna jos bauturi sau pentru ca tu sa expui accesoriile preferate.

O masa mare ofera, de asemenea, acces mai usor de pe scaunele din jurul ei. Acestea fiind spuse, asigurati-va ca lasati suficient spatiu intre locuri si masuta de cafea pentru ca oamenii sa treaca prin ele (aproximativ 18 inci). Iar daca nu gasiti o masuta de cafea mare potrivita, doua mese mai mici sau alta alternativa de masuta de cafea pot fi un bun inlocuitor.