1. Nu va faceti griji, la intoarcere toata lumea va ramane la fel

Esti obisnuit sa-ti vezi prietenii sau prietenii in mod regulat. Te simti foarte atasat de familia ta, de echipa ta de fotbal, de cafelele sau berile tale cu ei, de mesele de vineri … Si ti-e teama ca, daca pleci mult timp, cand te intorci totul se va fi schimbat si te vei simti ca un strain. Se poate intampla. Dar cel care se va fi schimbat va fi tu, nu ei. Cu toate acestea, cel mai frecvent caz este ca schimbarea ta nu este atat de mare incat sa nu continui sa apreciezi acele lucruri marunte din viata care te umpleau. Ei, toti, vor fi la fel ca atunci cand vei pleca.

  1. Este ceva ce nu vei uita niciodata

Ceea ce ai de gand sa faci, nu este o calatorie comuna, ci o aventura care te va duce sa infrunti, de luni de zile, necunoscutul si pe tine insuti. Vei intalni oameni din diferite tari, medii, statut social, cultura etc. Vei vedea peisaje de tot felul si vei rula aventuri si nenorociri care vor fi arse in memoria voastra. Daca toate au un final fericit, este ceva ce vei putea sa le spui copiilor si nepotilor tai intr-o zi.

  1. Te va ajuta sa te cunosti pe tine insuti

O calatorie lunga prin lume nu este doar o calatorie externa, ci si una interioara. Te vei regasi in multe situatii extreme cu care nu esti obisnuit. Unele vor fi negative – asteapta mult timp sa prinda vehicule de transport rickety, zile de caldura chinuitoare, frig sau ploaie, boala – si altele pozitive – locuri care te prind, oameni de care te poti indragosti – si toate iti vor testa vointa si felul de a fi.

Vei descoperi aspecte din tine pe care nu le cunosteai, iar calatoria te va ajuta sa-ti modelezi personalitatea. Aproape sigur vei deveni mai bun. In plus, si tehnologia te ajuta. Poti folosi un controler Vechline PWM 10A atunci cand mergi cu rulota si vrei mai mult confort.

  1. O modalitate buna de a rupe cu rutina

Schemele societatii de astazi inseamna ca, in multe ocazii, suntem cufundati intr-o rutina care ne-a anulat. De cele mai multe ori nu stim cum am ajuns in aceasta situatie si suntem atat de implicati in ea incat nu contemplam un alt mod de viata. Este adevarat ca rutina poate fi foarte buna si ne poate face fericiti, dar, chiar si asa, nu strica niciodata sa riscam putin si sa vedem, pentru o vreme, ce este de partea cealalta.

Daca rutina ta este una dintre cele care te face nefericit, atunci nu mai exista nici o indoiala. Atarna rucsacul pe umar si cunoaste lumea si traieste viata. Suntem siguri ca nu ai nimic de pierdut.

  1. Deschide-ti mintea catre alte culturi si oameni

Cu exceptia cazului in care sunteti un adevarat halter ca persoana, exista un mare adevar care poate fi aplicat la aproape orice calatorie: calatoria va deschide mintea si va face mai toleranti. Cand calatoresti, intri in contact cu oameni care marturisesc o cultura foarte diferita de a ta.

Pentru a-l imbogati si mai mult, obiceiurile pe care le veti gasi in padurile tropicale din Asia de Sud-Est nu au nimic de-a face cu cele pe care le vor avea oamenii care locuiesc in acelasi tip de paduri din America de Sud. Incearca nu alergi prea mult. Stai un timp in fiecare loc si amesteca-te cu localnicii cat mai mult posibil. Peisajele pot fi incredibile, dar, in cele din urma, ceea ce este gravat pe foc este experienta pe care ati avut-o cu oamenii.

  1. Schimba-ti viata

Exista multe motive care va pot duce la necesitatea de a face o schimbare radicala in viata ta. Un job care te face sa te simti mizerabil, o sfasiere de inima care ti-a frant inima pentru a nu stiu cata oara, sentimentul de a sti ca exista multa lume acolo si a venit timpul sa o descoperim… Exista motive de tot felul.

Pur si simplu, pentru ca e frumos sa vezi locuri noi si pentru ca trebuie sa te rupi de jobul ala obositor care iti mananca din viata, zi de zi.

Calatoria cu masina, beneficii

  • Calatoria cu masina are multiple beneficia, in comparatie cu avionul ..si aici enumeram cateva dintre ele:
  • Ai libertate e miscare si poti vizita locuri noi, fara nevoia de a apela la tranportul in comun sau alte modalitati de transport
  • Poti face cate opriri doresti pe traseu, fara sa ai un program stabil dinainte
  • Te poti bucura de peisaje, ori de cate ori vrei. Pozele raman ca amintire si de aceea, circuland cu masina in concediu, poti opri sa faci cate poze doresti, in aproape toate locurile prin care vei trece, cee ace nu poti face, daca circuli cu avionul, de exemplu.