Locuiti confortabil cu sobolanii in casa? NuUU! Sigur ai observat vreodata cand unul dintre aceste rozatoare dezgustatoare a vizitat casa ta. Apoi te-ai intrebat: Sobolanii sunt periculosi? Ma vor rani?custom baseball jerseys best sex toy store chicago bears nfl sex toys for men nfl com shop couples sex toys custom jerseys nike air max 90 nfl shop top male sex toys nfl super bowl nike air max se sex toys for couples cheap human hair lace front wigs nike air max 270 womens

Iata motive pentru care sobolanii sunt periculosi si ar trebui sa faceti ce puteti pentru a scapa de ei imediat!

Inainte de a incepe cu “sunt sobolani periculosi”, trebuie sa ne amintim rapid cateva dintre semnele ca aveti sobolani in pod sau apartament:

– Muscaturi pe obiectele de uz casnic.

– Par si fecale

– Piei negre murdare

Sobolanii sunt periculosi? Motive clare pentru care sunt!

Cu bolile cauzate de rozatoare cum ar fi sobolanii si soarecii, devine necesar sa protejam fiecare spatiu. Iata ce pot face acestia odata ce ajung in casa ta.

  1. Deteriorarea casei tale

Sobolanii sunt cunoscuti pentru ca rod aproape totul!

Ei au dinti care pot musca mobilier, fire si fibre, unele parti ale casei tale, si chiar hainele tale…

Deoarece sobolanii pot mesteca multe obiecte, exista o sansa ca ei sa mestece elemente structurale ale casei tale. Ne referim la grinzi de lemn, fundatii, chiar si beton. Nu ai nevoie de un expert sa-ti spuna cat de scump poate fi!

  1. Ei aduc boli

Sobolanii pot fi purtatori de boli, iar unele dintre ele pot fi mortale pentru oameni si alte animale (de exemplu, animalele de companie). Aceste boli sunt mortale pentru oameni, cum ar fi salmoneloza si ciuma bubonica.

Ciuma este atat de periculoasa incat a ucis aproximativ 60% din populatia Europei in secolul al XIV-lea.

  1. Sobolanul pre-otravit este un pericol

Imaginati-va acest lucru: Vecinul tau a observat o problema cu un sobolan in zona casei tale. Vrea sa scape de sobolani pentru a curata cartierul si pentru a face strazile putin mai curate.

Seteaza niste capcane de sobolan si le umple cu otrava.

Apoi, acest sobolan vine la casa ta, iar animalul tau de companie este atins de acesta. Acesta ar putea deveni infectat cu otrava si ar putea ajunge sa aiba nevoie de tratament veterinar de urgenta sau chiar sa moara.

Sa nu mai spunem ca daca, atunci cand un sobolan musca animalul tau de companie si otrava intra in corp, va exista un miros de sobolan mort care va domina casa ta!

  1. Poate provoca probleme electrice si incendiu in casa

Am discutat deja despre faptul ca sobolanilor le place sa mestece tone de obiecte. De asemenea, am mentionat ca sobolanii pot mesteca fire.

Ce se poate intampla in acest caz?

Poate un sobolan ar putea roade fire electrice care ar putea declansa un incendiu in casa ta.

Sobolanii sunt periculosi? Bine… in cazul in care acestia pot incepe un incendiu in casa ta, in orice moment, acestia sunt periculosi cu siguranta!

  1. Infestarea cu purici

Sobolanii sunt bine cunoscuti sub numele de gazde de purici. Istoria citeaza sobolanii ca fiind motivul pentru care ciuma a ucis atat de multi oameni cu atat de mult timp in urma.

Informatii interesante despre soareci si sobolani

Sobolanii salbatici tind sa nu-si traiasca intreaga speranta de viata. Acest lucru se datoreaza faptului ca sobolanii sunt adesea hrana pentru pradatori si, desigur, dar sunt ucisi si de oameni care pun otrava. In salbaticie, cei mai multi sobolani s-ar considera geriatrici daca ar trai un an sau mai mult de un an.

Sobolanii, ca multe rozatoare, vor iesi daca sunt deranjati si daca au nevoie de hrana sau ceva urgent. Cu toate acestea, sobolanii sunt in general nocturni. Vei vedea sobolani iesind in casa ta, in tomberoane si gunoi, in general, devin mai activi noaptea. Intunericul ii ajuta sa-i protejeze de pradatori, inclusiv de oameni.

Cu toate acestea, exista si pradatori de noapte care sunt pasionati de sobolani, cum ar fi bufnitele. Cu toate acestea, daca aveti o infestare de sobolani, probabil ca este mai probabil sa ii vedeti sau sa vedeti semne de sobolani noaptea sau dimineata devreme, cand va treziti si vedeti daunele lasate de sobolani peste noapte.

Sobolanii sunt rozatoare care servesc de fapt un scop in ecosistem. Sunt  mancatori oportunisti. Vor manca gunoi si alte lucruri pe care oamenii le arunca. In plus, sobolanii sunt importanti ca parte a ecosistemului pradator. Bufnitele, soimii, ulii si alte animale pradatoare se hranesc cu sobolani.

Ecosistemul animal este un echilibru delicat si pierderea unui element din el poate fi daunatoare intregului sistem. Unele soparle, reptile si serpi prefera sa se hraneasca cu rozatoare, cum ar fi sobolanii, de exemplu.

Sobolanii fac parte din specia sau genul cunoscut sub numele de Rattus. Exista 51 de specii de rozatoare documentate in genul Rattus.

Adevarul este ca sobolanii pot fi periculosi pentru oameni. Desi nu sunt otravitori, se stie ca musca, iar muscatura lor poate contine bacterii care pot fi daunatoare oamenilor. Cu toate acestea, nu doar muscaturile sunt riscurile pentru sanatate ale sobolanilor. De asemenea, sobolanii sunt cunoscuti a fi vectori pentru o serie de boli din mai multe motive.