Întrebarea din titlu e revelatoare pentru articolul de faţă. De când m-am mutat în Cluj, am început să iubesc Oradea mai mult ca oricând. Mai rar mă cuprindeau fiori când mă aflam pe peronul gării şi inspiram aerul ce se unduie duios pe Criş. Dar pe măsură ce mă întorc ACASĂ, sceneriile de acest tip sunt la ordinea cotidianului.

Ieri a fost o zi feerică. M-am întors pentru câteva ore cu scopul de a participa la şedinţa Oradea Toastmasters. Sunt membră de aproximativ un an şi jumătate, dar moment mai emoţionant decât cel de aseară n-am mai trăit nicicând. Spun asta, deoarece la finalul întâlnirii am primit un dar de suflet din partea colegilor mei: un tricou cu mesajul “I love Oradea Toastmasters!” şi pe măsură ce mă luptam cu mine însămi pentru a găsi cuvintele potrivite de mulţumire, mi-au venit în minte motivele pentru care pur şi simplu iubesc acest club de public speaking.

Cu permisiunea voastră, le voi înşirui aici:

Nu există critică; evaluarea persoanelor care au roluri se realizează sub formă de feedback;
Membrii nu sunt colegi, sunt prieteni care se sprijină reciproc în procesul de învăţare;
Găseşti întrebare pentru fiecare răspuns;
Mi-a intrat în reflex corijarea pauzelor şi a “ă-urilor” încât le atrag atenţia elevilor mei de fiecare dată când le folosesc;
Există profesionalism, cei care vin constant ştiu să-şi asume o responsabilitate;
Nu sunt interdicţii pentru nicio persoană care îşi doreşte să facă parte din echipa noastră;
Odată intrat în Toastmasters, îţi dai seama că nu faci parte doar dintr-o reţea locală de oameni cu aceleeaşi pasiuni;

Mai mult de atât, Toastmasters e locul în care te simţi mereu binevenit. Are o atmosferă caldă, te face să tânjeşti după şedinţele sale, să te gândeşti de la 160 de kilometri ce lucruri frumoase au mai pregătit colegii tăi şi să-ţi arunci lucrurile într-o geantă doar pentru a fi alături de un grup care îţi pune mereu un zâmbet pe faţă şi în suflet.

Cu toate că am stat doar o seară în compania oamenilor de care vă vorbesc, că am făcut dus-întors 6 ore, am aşteptat în gară noaptea fiindcă se anulase trenul cu care trebuia să mă întorc şi am avut ochii bulbucaţi azi, zic că a fost o zi pe gustul meu.

Orice merită atunci când crezi în ceva, iar eu cred în Oradea Toastmasters!

Fişa organizaţiei:

Tip: club de public speaking şi leadership

Nivel: internaţional:

Sediu Oradea: Start Business Center (subsol), str. Armatei Române

Şedinţa săptămânală: Marţi, ora 19:30 (durează aproximativ 1 oră şi 15 minute)