Numirea site-ului cu numele de domeniu poate parea evident pentru unii dintre voi, dar vei fi surprins sa afli ca nu fiecare site web este numit dupa numele de domeniu chiar si atunci cand webmasterul detine acest nume.
Numirea site-ului dupa numele de domeniu este importanta la fel ca si crearea siteului, pentru simplul motiv ca, atunci cand oamenii se gandesc la un anumit site, o fac din perspectiva numelui acestuia. Daca numele site-ului in cauza este, de asemenea, si URL-ul, ei vor sti in mod automat unde trebuie sa mearga. Imaginati-va insa cazul in care afacerea sau site-ul tau se numeste “Acme”, dar altcineva a retinut acest nume de domeniu. Tu, in schimb, te-ai ales cu un nume de domeniu obscur numit, sa zicem, “afacerea mea”. Ce se intampla atunci cand clientul tau isi aminteste ca Acme are un produs pe care si-l doreste. Va intra pe acme.ro si va ajunge sa cumpere direct de site-ul concurent. O vanzare pierduta!
In lumea moderna a internetului, unde oamenii se intorc in mod automat pentru informatii online, se plateste pentru a avea un nume de domeniu care reflecta numele site-ului sau al afacerii. Exista putine lucruri de care clientii sau vizitatorii sa-si aminteasca. Mai mult decat atat, nu poti crede cu toata seriozitatea ca ei vor incerca sa memoreze un URL care nu are nicio legatura, doar pentru ca iti doresti tu asta? Singurii care vor face asta sunt  concurentii, care vor dori sa compare preturile.
Dar ce se intampla atunci cand nu poti obtine numele de domeniu ales de tine? Aici depinde, intr-adevar, de cat de dependent sau atasat esti de acel nume special. Daca ai un nume de brand existent si cunoscut, probabil ca nu vei dori sa renunti la el doar pentru ca nu ai putea primi numele de domeniu aferent. La urma urmei, ai investit deja o multime de timp si bani pentru a face asta. In acest caz, ai putea incerca pur si simplu sa cumperi numele de domeniu de la proprietarul actual. Verifica informatiile in sectiunea speciala si contacteza persoana mentionata pentru a vedea daca aceasta este dispusa sa-l vanda. Si ar trebui sa iei in calcul ca aceasta va cere o suma mai mare decat daca ai achizitiona un simplu domeniu, presupunand ca va dori sa-l vanda, in primul rand.
Pe de alta parte, daca sunteti la inceput de drum, s-ar putea sa fie mai convenabila varianta mai ieftina in incercarea de a obtine un nume de domeniu in primul rand si apoi numirea site-ului tau dupa domeniul achizitionat. Deci, daca gasiti disponibil sa zicem, numele de domeniu acme.com, atunci si afacerea s-ar putea numi Acme. Probabil ca acest lucru pare ca si cum ai lua carul inaintea boilor, dar daca nu vrei sa-ti pierzi locul in lumea virtuala, este o realitate la care sa te aliniezi.