Telefonia mobila a ajuns indispensabila in viata noastra, iar acest lucru se observa de la an la an. Acum, inca din copilarie, micutii au acces la internet si telefoane, fapt ce le permite sa experimenteze cât mai multe si sa isi descopere noi inclinatii ce pot fi foarte utile pe viitor.

Tocmai de aceea, ca nou antreprenor, este foarte important sa constientizati ca optimizarea pentru mobil nu mai este doar un moft, ci o adevarata nevoie daca va doriti sa va promovati online. Dar despre pasii pe care ii aveti de facut vom discuta chiar in cadrul rândurilor ce urmeaza.

Incarcare rapida

De câte ori nu vi s-a intâmplat sa deveniti foarte frustrat de faptul ca un site pe care doreati sa il accesati nu se incarca? Nu de putine ori, asa-i? Deci, pentru a nu va pierde utilizatorii, unul dintre cele mai importante elemente este viteza de incarcare. Bun, cu toate acestea, probabil ne veti intreba care este viteza optima, astfel incât sa nu ne pierdem potentialii clienti?

La o scurta analiza, viteza optima de incarcare a site-ului este de aproximativ trei secunde, acesta fiind intervalul cel mai potrivit de timp, pe care si site-ul dumneavoastra ar trebui sa il respecte.

Pagini simple, insa eficiente

Un alt truc foarte bun pentru o optimizare rapida a site-ului este sa alegeti o structura cât mai simpla a paginilor. De cele mai multe ori, atunci când inserati foarte multe animatii sau fisiere lungi, paginile sunt foarte greu de optimizat, in special pentru telefoanele mobile, tocmai pentru ca viteza de incarcare este destul de mica.

De asemenea, va sugeram ca pagina principala sa fie una simpla de accesat, fara sa fie incarcata cu diferite oferte si promotii, ce pot parea foarte agresive pentruo persoana care va acceseaza pentru prima data site-ul.

Meniuri organizate

Meniul este foarte important pentru orice site, indiferent de domeniul de activitate. Acesta permite utilizatorului sa ajunga la informatia dorita intr-un timp scurt, fara si fie nevoit sa treaca prin tot site-ul. De aceea, daca doriti sa va optimizati site-ul pentru telefoanele mobile, atunci meniul ar trebui sa fie una din prioritatile principale.

Optati pentru o structura simpla, organizata, dar mai ales, la vedere. Nu uitati sa il inserati in parte de sus a site-ului, eventual in coltul din stânga, in cazul in care ati optat pentru un meniu de tip hamburger.

In incheierea articolului

Acum ca ati descoperit câteva elemente foarte importante pentru o optimizare de calitate, parca aceasta subiect nu mai este atât de dificil, nu-i asa? Insa, trebuie sa mentionam ca optimizarea pentru mobil este un procedeu foarte dificil, ce necesita atentie si experienta, asadar, daca nu aveti experienta, va sugeram sa apelati la o persoana experimentata.

Pentru acest pas, agentia SEO din Timisoara ProjectMedia este intotdeauna la dispozitia publicului cu cele mai bune instrumente dar si cu oameni experimentati, dornici de a va sari in ajutor. Haideti sa ne cunoastem si sa stabilim impreuna pasii catre un business de invidiat!