Un machiaj profesional este fara indoiala visul fiecarei fete. Urmarim reviste, clipuri video si carti despre machiaj si cumparam cele mai scumpe produse cosmetice impreuna cu pensule machiaj sau seturi de machiaj, dar cand vine vorba de folosirea lor nu stim sa le folosim in mod corespunzator. Ceea ce trebuie sa stiti este ca revistele si toate celelalte interviuri sunt realizate de un profesionist in arta machiajului care are ani de experienta in domeniu si nu puteti obtine aspectul instantaneu. Este un proces lent si cu siguranta veti dobandi experienta in timp.

Pensula  de baza:

Aceasta este o perie eleganta utilizata pentru aplicarea bazei de machiaj. Aplicati pe fata dvs. puncte de baza de machiaj si mergeti cu peria spre linia de par pentru o finisare perfecta.

Blender:

Acesta este, de obicei, un burete dragut folosit pentru a tonifia perfect pielea. Utilizati latura mai larga a buretelui pe toata fata spre exterior pentru a obtine un finisaj elegant.

Perie Kabuki:

Cea mai larga perie din setul dvs. este peria kabuki. Se foloseste pentru aplicarea pudrelor sau bronzului pe fata si functioneaza bine pentru orice linie vizibila. Nu uitati sa nu va prafati intreaga fata cu bronzerul, ci doar de-a lungul tamplei, parului, pometii si a maxilarului intr-o forma perfecta.

Perie de pulbere:

Este o perie groasa si se foloseste pentru a aplica pulbere libere pe fata. Insa asigurati-va ca prea multa pulbere nu va afecta baza.

Perie cu unghi:

Aceasta perie cu unghi ascutit este menita sa va evidentieze obrajii. Aplica pe fata obrajii niste rosii miscand peria spre exterior.

Blush: cele mai eficiente perii pentru a aplica blush sunt, de obicei, de dimensiuni medii, cu peri usori, densi si un varf usor rotunjit.

Perie de concealer:

Este o perie subtire utilizata pentru a acoperi pete sau cercuri intunecate care nu sunt acoperite de o baza.

Perie pentru umbra de ochi:

Dupa cum sugereaza si numele, este folosit pentru a aplica pudra de umbra pentru ochi sau crema pentru machiajul ochilor.

Pieptene:

Este o perie cu doua cai folosite pentru a oferi o forma sprancenelor. Utilizati capatul gros pentru a ridica sprancenele si celalalt pieptane dupa aplicarea creionului sprancenelor.

O perie de machiaj de inalta calitate este esentiala pentru cei care doresc sa aplice machiajul la un standard ridicat. Exista multe tipuri diferite de perii care variaza in functie de greutate, forma si dimensiune. Pentru majoritatea oamenilor, optiunea preferata este sa aiba o mica colectie de perii de calitate care sa ofere functii multiple.

Deci, acestea sunt ustensilele unui machiaj de baza si data viitoare cand va decideti la o sesiune de machiaj, asigurati-va ca le folositi in mod corespunzator.