Probabil multi dintre dvs. ati vazut candva rafturi paleti, insa cu siguranta nu toata lumea cunoaste terminilogia rafturilor pentru paleti, asa ca vom discuta in cele ce urmeaza despre acest aspect.

Terminologia rafturilor pentru paleti

Deflector de unghi (bolt-on sau sudat) – Deflectorii de unghiuri sunt proiectati pentru a deflecta impacturile si sunt plasati pe ramele in pozitie verticala in zonele susceptibile de a se deteriora.

Deflectorii de unghiuri pot fi sudati in timpul fabricarii sau prin insurubare dupa fabricare.

Ancorajele de ciment – Ancorele leaga suporturile pentru paleti de podea de ciment si sunt recomandate pe aproape toate sistemele de rafturi.

Terase ondulate – puntile ondulate sunt utilizate pe suportul pentru paleti pentru a crea un nivel de raft care este in linie cu fasciculul pentru incarcarea si descarcarea neteda a produsului.

Cross Beam – Grinzile transversale ale paletelor constau in tuburi de fascicul care sunt taiate la o dimensiune specifica si au urechi conector sudate pe fiecare capat. Doua grinzi incrucisate creeaza un nivel de fascicul intr-un sistem de rafturi.

Pat cu bobina pentru tobe – Paturi pentru cilindru de tambur sunt concepute pentru a se potrivi sistemelor de depozitare a paletilor si pentru a depozita tamburii in conditii de siguranta si eficienta.

Rama de coloana a cadrelor – Gardienii de coloana sunt ancorati fie pe podea, fie sunt insurubati in fata ramei drepte a rafturilor pentru paleti, protejandu-i astfel de deteriorarea costisitoare a stivuitorului.

Sistemul de garda pentru pardoseala – Gardienii de pardoseala sunt utilizati in sistemele de rafturi, in principal pentru a proteja ramele din afara culoarului de pe un sistem de rafturi.

Garda de pardoseala se executa de-a lungul exteriorului si se infasoara in partea din fata, maximizand protectia in zonele cu trafic ridicat.

Frame Upright – Stalpii pentru rafturi pentru paleti sunt alcatuiti din doua coloane cadru legate intre ele prin canale de otel care sunt sudate in pozitie.

Canalele de otel sunt taiate la diferite dimensiuni, care sunt determinate de adancimea cadrului. Un loc de pornire a paletilor de paleti este alcatuit din doua cadre verticale care sunt conectate cu cel putin doua nivele partajate.

Fork Entry Bar – Fork Entry Bars sunt proiectate pentru a se potrivi pe sistemele de rafturi pentru paleti, permitand stivuitoarelor sa patrunda sub produsele stocate pe partea superioara a barei de intrare a furcii.

M Divider – M Dividerele sunt utilizate in mod obisnuit in rafturile care stocheaza lemn, covoare si alte produse orientate pe verticala.

M separa un produs, care este stocat in pozitie verticala intr-un sistem de rafturi, si obtine numele lor de la forma pe care o face dividerul atunci cand este asezat pe partea sa.

Role de protectie a capatului – Protectoarele de capat sunt folosite la sistemele de rafturi cu culoar de trafic mare. Protectoarele pentru capatul randului sunt amplasate pe ramele de culisare la inaltimi specifice, oferind protectie suplimentara impotriva deteriorarii paletilor si a stivuitorului.

Row Spacer – Distantierele de randuri sunt utilizate in spatiile de evacuare a gazelor arse intre coloane pentru a stabiliza sistemul de rafturi sau pentru a asigura spatiul pentru construirea coloanelor si a altor obstacole. Dispozitivele de distantiere se insurubeaza pe fiecare dintre ele si se imbina intre ele.

Paleta de sustinere pentru paleti – barele de sustinere a paletilor sunt utilizate in rackul pentru paleti pentru protectia impotriva caderii paletilor. Suportul de palet se conecteaza de la partea frontala spre partea din spate a grinzilor transversale.

Stut de siguranta cu fascicul de siguranta – clemele de siguranta se gasesc pe barele transversale ale rafturilor de paleti.

Aceste cleme creeaza o conexiune de siguranta intre rama verticala si fasciculul transversal, astfel incat grinzile sa nu poata fi dezactivate accidental. Stilul cel mai comun al unei cleme pentru rafturi pentru paleti este stiftul universal de siguranta.

Plase de siguranta –  Plasele de siguranta sunt fabricate dintr-o plasa de nylon sau plasa plasata pe spatele sistemelor de rafturi pentru o protectie sporita si cadere.

Shim – Atunci cand se instaleaza un sistem de paleti pe o podea neuniforma, sub rampa se folosesc placute pentru a se asigura ca platforma pentru paleti este cat mai aproape de perfectiune.

Canal Splice – Canalele de imbinare a cadrelor sunt folosite in cadre verticale pentru a adauga inaltimea la un cadru vertical existent atunci cand trebuie adaugate nivele suplimentare.

Pentru a confirma ca nu este depasita capacitatea cadrului de baza, este posibil sa se solicite aprobarea tehnica.

Pardoseli solide – Peretii solizi sunt plasati pe barele transversale ale sistemului de rafturi pentru a crea o suprafata solida, uniforma a raftului la nivelul grinzii.

Legatura pe perete – pe raftul de paleti se utilizeaza o cravata de perete pentru conectarea sistemului de rafturi la peretele adiacent rafturilor. Legaturile de perete se conecteaza la rama verticala cu piulite si suruburi.

Plasa din plasa de sarma – Puntile de plasa din sarma sunt realizate din sarma sudata care se sprijina pe grinzile sistemului de rafturi, creand un nivel de raft pentru o protectie suplimentara impotriva paletelor sau a produselor care se incadreaza.

Cele mai multe punti din sarma au canale de sustinere sudate pe partea inferioara a conductorului pentru o capacitate crescuta de sustinere a incarcaturii.