Cu totii am auzit probabil in ultima perioada despre Bitcoin si despre miracolul pe care cunoscuta moneda virtuala l-a provocat printre investitori. Deja, persoane care pana acum nici nu stiau care este diferenta intre banii de hartie si cei de pe cardul bancar, se vad acum interesate de noua moneda virtuala, vazand in aceasta un potential castig. De unde insa acest interes crescut pentru monedele virtuale? Reprezinta ele cu adevarat o sursa de imbogatire sau, dimpotriva, va fi noua bula monetara a inceputului de mileniu, care se va sparge in curand?

De ce revolutie?

In primul rand, atunci cand vorbim despre revolutia Bitcoin, trebuie sa avem in vedere pretul la care aceasta a ajunsa astazi sa se tranzactioneze. Astfel, confundata de unii ca moneda folosita exclusiv pentru jocurile pe calculator, Bitcoin a ajuns astazi sa fie folosita aproape oriunde. Poti cumpara cu banii virtuali excursii in strainatate, poti juca la pariuri sau poti inchiria masini, spre exemplu.

Bitcoin nu este folosita insa doar la achizitia de servicii. Astfel, cu Bitcoin poti cmpara astazi inclusiv masini de lux sau apartamente, terenuri si vile. Practic, odata ce ai ajuns detinator al acestei criptomonede, vei gasi cu siguranta si pe cineva care sa iti ofere ceva la schimb. Mai nou, au inceput sa apara inclusiv bancomatele pentru Bitcoin, cu ajutorul carora poti efectua tranzactii sau poti plati cu numerar pentru achizitia de Bitcoin.

Deja, la nivel mondial sunt aproape o mie de astfel de bancomate, unul dintre acestea fiind amplasat in Bucuresti. De altfel, romanii sunt considerati printre popoarele in care revolutia Bitcoin a prins destul de bine, acestia fiind destul de interesati de fenomen.

Listare la bursa in 2018?

Adevarata revolutie Bitcoin este insa asteptata chiar pentru 2018. Inceputul de an a adus cu sine o crestere spectaculoasa a monedei, insa, zi de zi, apar si fluctuatii importante pe piata care tranzactioneaza astfe de criptomonede. Iar fluctiatiile din acest punct de vedere sunt chiar consistente, multe dintre ele fiind de natura sa provoace adevarate cutremure bancare, daca aceste cifre ar fi intalnite pe pietele reale.

Iar cand spuneam de adevarata revolutie Bitcoin, aceasta este asteptata in 2018, cand se preconizeaza ca Bitcoin va fi lansata pe principalele burse ale lumii. Iar daca astazi doar un mic procent din populatia lumii este detinatoare de Bitcoin, cu siguranta ca odata intrata in sistemul clasic de tranzactionare, aceasta va lua cu adevarat avant.

Nu este mai putin adevarat ca pe piata exista si suficienti sceptici, care vorbesc deja despre viitoarea bula a monedelor virtuale, care sta sa se sparga in curand. Iar primii care propavaduiesc acest lucru sunt chiar actori importanti ai sistemului bancar clasic, care isi vede amenintata din ce in ce mai mult existenta.

Prin urmare, daca pana acum ati devenit sceptici cu privire la Bitcoin si beneficiile sale, timpul nu este pierdut. Totul este sa va faceti curaj, sa va informati in prealabil si apoi sa treceti la tranzactionarea de Bitcoin.