Poliuretanul, care este identic cu uretanul (denumirile sunt interschimbabile) este adesea folosit pentru a face ca rotile industriale sa poata functiona bine in conditii extreme. Acestea includ fluctuatiile radicale ale temperaturii, expunerea la elementele dure si aplicatiile care necesita ca rotile sa se mentina continuu sub sarcini extraordinar de grele.

O calitate deosebita in ceea ce priveste capacitatea unei roti poliuretanice de a transporta o greutate foarte mare este proiectarea benzii de rulare. Cele mai multe roti, in special cele folosite pentru vehicule, au o suprafata de rulare care ajuta la sporirea tractiunii atunci cand roata atinge suprafata pe care o roteste.

Atunci cand suprafata de rulare este mai groasa, capacitatea rotii de a manevra o sarcina mai mare creste dramatic, astfel incat cele mai multe roti uretanice grele, cum ar fi cele gasite pe tractoarele mari sau camioane, au, de asemenea, trepte relativ adanci pe ele. Rotile din poliuretan, de genul Tente role pentru scaune, pe de alta parte, au o suprafata subtire, deoarece acestea ocupa greutati relativ mai usoare.

Transportul oualor sau a sticlei se pot face pe roti mai moi sau mai putin rigide, in timp ce vehiculele care deplaseaza incarcaturi de beton vor avea nevoie de roti mai rigide si mai rezistente.

Multe roti folosite pe echipamentele mobile sau in vehicule militare de exemplu, au nevoie de aceasta capacitate speciala. Deci, cei care le fabrica se bazeaza pe ingineria grea, care se asigura ca uretanii folositi sunt extrem de mari pe scara durometerului, dar vorbim mai mult despre asta mai tarziu.

Densitatea sau duritatea unei roti din poliuretan sau uretan este masurata utilizand o formula stiintifica care calculeaza valoarea durometrului materialului uretan. Odata cu cresterea valorii durometrului, densitatea sau rezistenta la indentarea uretanului devine mai mare.

Poliuretanul care este scazut pe scara durometerului este mai rigid si mai elastic, in timp ce uretanul folosit in roti grele cu greutate mare prezinta valori mari ale durometrului.

Atunci cand rotile sunt utilizate pentru aplicatii industriale neobisnuite, acestea vor trebui adesea facute la comanda pentru a indeplini specificatiile unice. O companie care are nevoie de o roata de uretan care va fi utilizata pentru a stabili un cablu subacvatic care cantareste multe tone, trebuie sa aiba un produs care nu este numai capabil sa transporte o sarcina grea, dar poate rezista, de asemenea, expunerii constante la apa sarata. Poti aici sa vezi roti industriale Tente.

Astfel de roti nu sunt disponibile la magazinele locale de anvelope, insa exista cateva companii de specialitate precum Tente care pot face orice tip de roti, la specificatii personalizate exigente, pentru a fi utilizate chiar si in cele mai dificile aplicatii.

Pentru a crea aceste produse, ei folosesc echipe de oameni de stiinta, ingineri si experti in design. Ei isi pun mintea la contributie pentru a veni cu o reteta poliuretanica precisa si apoi sa construiasca o roata care nu numai ca va functiona asa cum este de asteptat, dar care necesita, de asemenea, mai putina intretinere si va avea o durata mai lunga de viata. De asemenea, aceste companii pot reface rotile uzate pentru a-si extinde longevitatea.