Anul acesta Samsung a lansat noua serie S20 care cuprinde, S20, S20 Plus si S20 Ultra, ultimul fiind si cel mai scump. Daca ai nevoie de un telefon nou, probabil tinzi spre ultimul model lansat, doar ca pretul foarte mare te poate face sa te reorientezi. Daca nu ai un buget atat de mare, dar tot vrei un telefon bun si performant, poti sa optezi si pentru modelele mai vechi cu cativa ani si mai ieftine, care sunt in continuare bune si perfomante. 

Un telefon mai nou, mai scump, mai performant, automat inseamna si costuri mai mari in ceea ce priveste accesoriile, dar si reparatiile. Daca s-a spart display-ul la Samsung Galaxy S20, te va costa destul de mult pentru a-i schimba display-ul, dar daca ai un telefon mai ieftin, precum A6 2018 si ti s-a spart display-ul inlocuirea geamului la Samsung Galaxy A6 2018 va fi mult mai ieftina. Acest lucru se aplica si la accesorii, cum ar fi o husa, o folie, un incarcator. 

Samsung Galaxy S20 este un model foarte bun. Are o camera foarte mare si performanta, un zoom optic de 10x, ceea ce inseamna ca va cuprinde foarte clar detaliile chiar si daca apropi mai mult. Are o baterie mare, astfel ca durata de viata a bateriei este una destul de luna, ceea ce inseamna ca poate dura chiar si 2 zile la o utilizare normala. Are rata de improspatare de 120 Hz, acest lucru inseamna ca paginile web si aplicatiile se vor incarca foarte repede. Memoria RAM si spatiu de stocare sunt mult mai mari. Din toate aceste caracteristicii ne dam seama ca S20 este un telefon foarte bun. Daca iti permiti sa cheltuiesti o suma de aproape 40.000 de lei, te vei alege cu un telefon foarte bun. Dar daca nu ai aceasta suma mare de bani, ar trebui sa te orientezi catre alte modele mai ieftine. 

Samsung Galaxy A6 2018, chiar daca este mai vechi cu 2 ani decat S20, este un telefon destul de bun. Se descurca bine chiar si la sarcini la solicitante si mai complexe, iar daca nu are o memorie RAM sau spatiul de stocare atat de mare ca S20, are o memorie suficienta pentru aplicatiile pe care le folosesti cel mai mult, pentru jocuri, pentru multe poze si videoclipuri. Fotografiile pe care le realizeaza sunt decente, iar telefonul se gaseste la un pret de 999 de lei. 

Acestea fiind spuse, daca nu ai un buget atat de mare pentru a-ti cumpara ultimul model de la Samsung, poti sa alegi si un model mai ieftin, precum A6 2018, pentru ca si acesta este performant si poti indeplini o serie de sarcini sau activitati mai complexe.