IMG_1703Prin primăvară, circulau zvonuri că postul local TVS ar urma să se metamorfozeze şi să treacă la următoarea etapă. Ce-i drept, nu am fost niciodată o telespectatoare fidelă a canalului, dar îmi rămâneau ochii aţintiţi  asupra sticlei când găseam ceva interesant pentru propria-mi persoană.
Astăzi, am participat la o conferinţă de presă centrată pe deschiderea transmisiilor noii televiziuni: Digi24 Oradea.
Practic, echipa TVS rămâne la pupitre, redacţie şi în teren, iar începând de luni, 6 august 2012, ora 19:00, vom avea propriul canal de ştiri.
După 19 ani de TVS (nici acum nu ştiu ce înseamnă) trecem la un nou format: jurnale de ştiri şi emisiuni tematice. În cadrul întâlnirii de azi, am aflat că echipa numără 50 de persoane, se va pune accent pe ştirile utile şi nu există o tabără politică pe care s-o susţină. Ceea ce înseamnă, că drumul către echidistanţă ar trebui să fie deschis de luni.

Din culisele emisiunilor

Oana Mudura va prezenta jurnalele din prime-time (16:30, 18:30 şi ora 21:00).

Yvette Mîrza le va aduce informaţii proaspete orădenilor de la primele ore ale dimineţii.

Ana Maria Georgescu va fi prezentatoarea emisiunii “Turist acasă”, ce va rula în fiecare marţi seară şi va vorbi despre “poveşti neştiute ale orădenilor”. Prima apariţie din acest format va fi centrată pe istoria ghetoului din Oradea.

Bogdan Băcilă este responsabil de o emisiune despre piaţa forţei de muncă “Recrutat în Crişana” şi după cum afirmă moderatorul, să sperăm că rata şomajului va scădea în urma celor expuse.

Octavian Haragoş îşi continuă colaborarea cu Digi24 prin emisiunea “Vocile Bihorului”, un talkshow în stilul propriu. Din surse oficiale, am aflat că pregăteşte o surpriză pe care nu o vom afla decât dacă ne uităm la TV. Să vedem despre ce e vorba.

La pupitre, că se filmează!

Am aflat că va exista şi un program de internship-uri, vor fi deschise două astfel de poziţii (cu o durată de 2 luni), iar cei care sunteţi pasionaţi de jurnalism, muncă de teren, cercetare şi culegerea informaţiilor, vă sugerez să vă îndreptaţi paşii în această direcţie. E o echipă frumoasă, care debordează de energie şi sunt convinsă după cele prezentate astăzi că vor aduce un suflu nou şi valoros pe piaţa televiziunilor locale şi nu numai. Spun acest lucru, fiindcă se vor prezenta ştiri şi din judeţul Satu-Mare, iar transmisiunile vor fi făcute în full HD.

Prin urmare, vă invit să vă uitaţi luni seara la televizor, să urmăriţi jurnalul condus de Yvette şi să descoperaţi lucruri neştiute despre Oradea. Fiindcă micul nostru oraş ascunde mai multe surprize decât de putem imagina.