Nu mai este mult pana cand in bordurile masinilor vom vedea doar grade cu minus in cea mai mare parte a timpului, iar diminetile vor fi mai chinuitoare ca niciodata deoarece ne vor surprinde in incercarea de a indeparta gheata de pe parbriz, luneta sau de pe geamurile laterale.

Este momentul cel mai bun pentru a ne pregati masina de sezonul rece, asa ca impreuna cu echipa de la verificare-tahografe.ro am decis sa realizam un ghid despre cum trebuie sa ne pregatim masina de sezonul rece.

Iata care sunt sfaturile pe care ar trebui sa le pui si tu in practica:

Verifica intreg sistemul de incalzire

Daca ai un sistem de incalzire Webasto, esti cu siguranta un sofer norocos. Iar asta deoarece diminetile tale vor fi la fel de placute la fel precum cele de vara. Totusi, acesta necesita la randul sau mai multe verificari inainte de sezonul rece, pentru a te asigura ca functioneaza corespunzator.

Important de precizat este faptul ca aceste verificari trebuie facute intr-un service de reparatii Webasto Bucuresti autorizat, astfel incat sa beneficiezi de lucrari de calitate.

In acest sens, noi iti putem recomanda serviciile de pe verificare-tahografe.ro, site pe care poti gasi toate informatiile importante despre sistemele de incalzire auxiliare.

De asemenea, va trebui sa verifici daca incalzirea functioneaza corespunzator, deoarece nu va fi deloc comod sa conduci cand in interiorul masinii vor fi minus 15 grade.

Schimbarea anvelopelor

Este bine sa iti echipezi masina cu anvelope de iarna din timp, pentru a evita perioada aglomerata din vulcanizarile auto, atunci cand toata lumea se ingramadeste sa isi schimbe anvelopele, aceste lucrari efectuandu-se numai cu programari, cozile fiind de asemenea imense.

Inca de la sfarsitul lunii octombrie poti avea in vedere schimbarea anvelopelor, astfel incat sa nu fii luat prin surprindere de venirea iernii, la fel ca autoritatile.

Verificarea lichidului de racire

Daca nu ai mai schimbat antigelul de mult timp, a venit probabil timpul sa faci asta. Iar asta deoarece de-a lungul timpului isi pierde proprietatile, asa ca nu iti doresti surprize atunci cand iti e lumea mai draga. Poti merge intr-un service unde aceasta lucrare va fi efectuata in scurt timp si in conditii optime, plecand apoi cu garantia ca nu te vei trezi cu lichidul de racire intr-o dimineata foarte friguroasa.

La fel ar trebui sa faci si cu lichidul de parbriz. Inlocuieste-l cu lichid de iarna, deoarece acesta rezista mult mai bine atunci cand temperaturile sunt foarte scazute. Iar acest lucru este foarte usor de realizat. Tot ce trebuie sa faci este sa folosesti tot lichidul de parbriz de vara, iar mai apoi sa umpli rezervorul de lichid cu cel de iarna. Astfel mai scapi de o grija.

Verificarea bateriei

Iarna este si sezonul cand cedeaza cele mai multe baterii. La fel ca multe alte componente auto, bateria are o durata de viata limitata, iar temperaturile cu minus le solicita atat de mult incat la un moment dat cedeaza.

Recomandarea noastra este sa mergi intr-un service autorizat pentru a face toate verificarile necesare inainte de iarna, astfel incat sa te asiguri ca masina ta este pregatita de inca un sezon rece.