Se intampla adesea sa intri, de nevoie, in contact cu diferite aparaturi de laborator, iar fara sa stii sa iti pui si viata in pericol in acelasi timp. Bineinteles, acest lucru se intampla doar atunci cand folosesti aparatura necalitativa – extrem de des intalnita in zilele noastre.

Gradul de pericol creste odata cu tipul de aparat pe care il folosesti, dar si cu defectul pe care acesta in prezinta. Totodata, daca aparatura in cauza prezinta anumite defectiuni este clar ca rezultatele pe care le vei primi de pe urma folosirii vor avea o marja de eroare peste media tolerata.

Balantele si modul in care iti pot da planurile peste cap

Balantele sunt acele dispozitive electronice cu ajutorul carora poti face cantariri precise. Acestea sunt diverse, iar diferenta dintre ele o face intocmai numarul de zecimale de dupa virgula – cu cat sunt mai multe, cu cat mai precisa este balanta.

In cazul in care aceasta prezinta un defect, indiferent de numarul zecimalelor, cantaririle nu vor fi in niciun fel precise. De aceea, iti recomand sa achizitionezi o balanta doar din magazine care iti ofera garantia calitatii precum amex-lab.ro.

Ph-metrul – extrem de predispus la erori daca nu este de calitate!

O alta componenta din tot ce inseamna aparatura de laborator este pH-metru. Acest aparat este folosit pentru a masura concentratia de ioni din diferite substante, soluri si nu numai. Calitatea lui este direct proportionala cu precizia rezultatului.

In cazul in care folosesti unul necalitativ sau neverificat, indicele pH-ului s-ar putea sa nu fie cel corect, sa fie cu totul altul. In acest mod, toata investigatia ta a fost facuta in zadar. Mai rau de atat, daca te-ai raportat deja la cifra indicata de pH-metrul in cauza si ai continuat experimentul, marja de eroare a rezultatului final va depasi cu mult intervalul admis.

Revin la ce am spus si mai sus si anume ca iti recomand sa fii super atent la aparatura de laborator pe care o folosesti, in special la calitatea pe care o prezinta. Amex-lab.ro ramane in continuare recomandarea mea si in ceea ce priveste pH-metrele – instrumente de baza intr-un laborator.

Termomentrele – erorile nu sunt aprobate in cazul lor!

Dupa cum prea bine stii, termometrele te ajuta sa masori temperatura. Ele sunt la fel de diverse precum pH-metrele si balantele – exista termometre folosite pentru a masura temperatura corpului, cea a unor lichide si chiar temperatura solului.

Se poate spune ca in cazul lor nu se admite niciun fel de eroare. Vorbim despre cifre de care depind activitatile ulterioare dintr-un laborator, deci nu exista motive pentru care deviatiile de la valoarea exacta sa fie acceptate.

Printre cele mai periculoase termometre pentru noi sunt cele care masoara temperatura corpului, insa nu cu precizia pe care ne-o dorim. Un termometru defect, slab calitativ, este inamicul nostru, mai ales atunci cand avem febra si vrem sa aflam cu exactitate cu cat a fost depasita temperatura optima a corpului.

Nu uita de recomandarea mea si anume amex-lab.ro – locul in care iti sunt puse la dispozitie o multime de aparate si accesorii de calitate indiscutabila pentru laboratoare.