Exista mai multe standuri care mentin telefonul bine pozitionat in masina, facand viata soferului mai usoara si mentinandu-va pe dumneavoastra si pe ceilalti soferi in siguranta.

Suportul smartphone pentru masini, de exemplu, este ideal pentru cei care calatoresc pe rute necunoscute si au nevoie de GPS pentru a se ghida. Standurile mentin telefonul fixat in siguranta intr-o pozitie usor de vazut, impiedicand astfel caderea dispozitivului chiar si cu vibratii sau la viteza mare. Viyogo.ro este locul in care poti gasi cu usurinta produsele de care ai nevoie.

Tipuri de suport de telefon mobil pentru masina

Sigur vi s-a intamplat sa va zboare telefonul la propriu atunci cand ati virat brusc pe sosea cu masina… Dincolo de riscul de deteriorare a dispozitivului, lasarea smartphone-ului pe scaun sau undeva in masina in care se misca ajunge sa fie un risc pentru siguranta ta.

Acelasi lucru este valabil si daca tii telefonul in maini in timp ce conduci.

Este extrem de periculos sa conduceti un vehicul si, in acelasi timp, sa incercati sa raspundeti sau sa efectuati un apel cu telefonul in maini, sa ascultati sau sa trimiteti un mesaj vocal. Sau, mai rau, sa incercati sa trimiteti un mesaj text.

Cea mai simpla solutie este sa investesti intr-un suport specific pentru telefoanele mobile

Practic, acestea va permit sa verificati cu usurinta ecranul dispozitivului si, de asemenea, sa il impiedicati sa devina un proiectil in caz de franare.

Suport mobil magnetic

Acest model de suport are un magnet care atrage o placa metalica atasata la telefon.

Prin urmare, este capabil sa mentina mobilul stabil pentru a evita caderile, dar fara ca acest lucru sa-l impiedice sa fie luat atunci cand il scoateti pentru a iesi din vehicul.

Pentru a fixa telefonul, pur si simplu aduceti-l mai aproape de magnet. Si, pentru a-l scoate mai tarziu, mutati-l cu usurinta.

Forta magnetica moderata: Datorita celor patru magneti de neodim, telefonul ramane stabil chiar si pe drumuri accidentate, dar nu este atat de greu de indepartat daca este necesar.

Unghi reglabil: Suportul are o bila metalica in centru, astfel incat este usoara ajustarea unghiului telefonului pentru o vizualizare mai confortabila a ecranului.

Adeziv 3M rezistent: Suportul magnetic al vehiculului utilizeaza adezivul 3M detasabil si rezistent pe baza si placi metalice. Asigura montarea pe plansa de bord si nu lasa urme.

Cate tipuri de suporturi mobile exista?

  • Suporturi de telefoane mobile pentru autoturisme, motociclete si biciclete
  • Suport mobil pentru acasa si la birou
  • Suporturi de telefoane mobile pentru practicarea sportului

Suporturi pentru smartphone-uri pentru autoturisme, motociclete si biciclete

Sa trecem la prima categorie si sa vorbim despre tot felul de suporturi mobile care sunt utilizate in ceea ce putem numi “media dinamica”.

Primul grup este reprezentat de suporturile pentru telefoane mobile pentru masini, acestea sunt, fara indoiala, cele mai raspandite, exista mai multe tipuri. Avem suporturi low cost si de asemenea mai scumpe. Depinde mult de materialele folosite si de stabilitatea sistemului. Un suport mobil de incredere, pentru a fi astfel, trebuie sa fie capabil sa ancoreze perfect impiedicand smartphone-ul nostru sa cada.

In ceea ce priveste suporturile de telefoane mobile pentru masini, trebuie spus imediat ca exista doua tipuri:

  • cu fixare prin clema
  • cu fixare magnetica

Inchiderea clemei este o inchidere rigida care, in timp ce pe de o parte ofera o solutie de “forta”, pe de alta parte are o limita puternica. Nu ne permite sa orientam telefonul mobil orizontal sau vertical asa cum ne dorim.

Fixarea magnetica este o solutie “mai inteligenta”, ne permite sa rotim ecranul, dar este mai putin puternica. Cu fixarea magnetica va trebui, de asemenea, sa lipim un magnet pe dispozitivul nostru si nu toata lumea este dispusa sa “strice” corpul smartphone-ului lor.

Suporturile de telefoane mobile pentru masini sunt cele mai utilizate pe scara larga din motive usor de identificat: ne permit sa ne miscam in masina in timp ce ramanem conectati, permite sa ascultam muzica noastra preferata, ne permit sa folosim aplicatii utile pentru conducere, cum ar fi GPS-ul si, in general, ne permit sa profitam la maximum de timpul pe care il petrecem in vehiculul nostru.

In ceea ce priveste fixarea suportului telefonului mobil pe masina, exista mai multe tipuri. Sunt preferinte personale dictate de obiceiurile noastre de conducere.

Acestea pot fi atasate la parbriz, tabloul de bord sau orificiul de aerisire. Dar ele pot fi, de asemenea, conectate la oglinda retrovizoare, volan sau slot CD.

Exista multe modele pe piata pentru fiecare tip de locatie si toate au argumente pro si contra.

Sa incepem cu suporturile de telefon mobil care se ataseaza la tabloul de bord. Ele sunt poate cele mai frecvente, deoarece multi le considera cel mai usor de utilizat. Toate masinile au un tablou de bord destul de mare si acest lucru permite soferului sa fixeze standul oriunde doreste, fara a afecta calitatea vederii de conducere.

Suporturile de telefon mobil care se ataseaza la orificiul de aerisire sunt, de asemenea, foarte frecvente. Pozitia este usoara si practica, dar exista riscul de a deteriora smartphone-ul daca utilizati aerul conditionat sau aerul cald, de exemplu.