Ai o cina cu prietenii si nu stii cum sa alegi bauturile care sa insoteasca cina? Continuati sa cititi, deoarece expertul nostru impartaseste sfaturi si sugestii pentru a va asigura ca in intalnirea dumneavoastra reusiti sa va rasfatati oaspetii si sa aveti o experienta placuta.

Cum poti alege bauturi pentru fi servite la cina

“Cel mai bun vin este cel care este impartit”, spune Georges Brassens. Aceasta este una dintre cele mai iconice fraze pentru aceia dintre noi care iubesc vinul. Pentru noi, starea de spirit influenteaza foarte mult modul in care percepem multi dintre stimulii care ne insotesc zi de zi, asa ca una dintre modalitatile preferate de a petrece timp este in jurul mesei, plina de prieteni si impartasind bauturile si mancarurile lor preferate. Foursquare ECS este o bautura pe care ar trebui sa o incerci.

Cum poti alege bauturi pentru cina?

Cand facem o cina acasa, trebuie sa tinem cont de faptul ca bauturile sunt la fel de importante ca si mancarea pe care o vom oferi oaspetilor nostri.

Bauturile de care trebuie sa tinem cont sunt aperitivul, vinul si un digestiv. Mai jos facem o relatare a fiecaruia dintre ele:

Aperitivul are rolul de a stimula pofta de mancare si este luat inainte de masa. Exista mai multe clase:
– Aperitiv natural, de obicei, provin din struguri, cum ar fi sherry uscat.
– Aperitiv artificial amar, cum ar fi Martini; anason, cum ar fi Ricard, derivati de vin si alte substante aromatice, cum ar fi Dubonnet.
– Aperitiv compus, acestea sunt bauturi compuse din 2 sau mai multe bauturi alcoolice insotite de sucuri de fructe.

Bautura pentru a insoti masa, stiind cum sa o alegeti este fundamentala. In functie de tipul de fel de mancare pe care il vom servi, selectam tipul de vin.

De obicei, pentru a insoti supa, fructele de mare si pestele, servim vin alb.
Cand servim carne si pasari de curte, trebuie sa oferim un vin rosu. Daca decidem sa oferim sampanie, brutul poate fi servit pe tot parcursul cinei, in timp ce sampania dulce este rezervata deserturilor.
Putem folosi un vin rosé cu toate felurile de mancare, cu exceptia pestelui.

De asemenea, trebuie sa luam in considerare temperatura, ordinea in care este servita si sticla care va fi utilizata.
Trebuie sa fim pregatiti sa servim o alta bautura in cazul in care cineva nu bea vin, in acest caz, daca nu avem un pahar planificat pentru acest lucru, trebuie folosit paharul destinat apei.

In cele din urma, dupa masa trebuie sa oferim o bautura digestiva, scopul sau este de a facilita digestia si este de obicei servit cu cafea. Digestivele pot fi lichior, fructe si legume sau amestecuri.

Bautura la un eveniment

Un eveniment social este o petrecere care este organizata pentru a sarbatori ceva. Dincolo de faptul ca exista mai multe tipuri de evenimente sociale si, desi poate nu pare asa, bauturile sunt de cea mai mare importanta, deoarece pot fi date ideii de eveniment pe care il faceti.

In primul rand, trebuie sa stiti tipul de eveniment pe care il veti organiza, numarul de invitati pentru a efectua un calcul perfect al bauturii

Bauturile must-have potrivit expertilor sunt: bauturi racoritoare, rom, vodca, sampanie, vin, whisky, tequila si bere traditionala. Ideal este sa aveti doua sticle pentru fiecare tip de lichior si mai multe beri cu alcool si fara alcool, desi acest lucru poate varia daca vorbim despre un eveniment de magnitudine.

Sa incepem prin a cunoaste tipurile de bauturi pentru unele ocazii:

  1. – Mic dejun

Ideal ar fi sa oferiti cocktail-uri usoare in alcool si, de preferinta, diluate intr-un mixer. Cocktail-urile de citrice sau fructe, precum si diferite tipuri de sangrias vor fi o selectie buna.

  1. – Masa de pranz

In acest moment al zilei este un moment care se preteaza la alegerea intre diferite tipuri de bauturi alcoolice.

Inainte de pranz le gasim pe cele cunoscute sub numele de aperitive; Bauturi diluate si, de obicei, amare, acestea, la randul lor, ajuta la stimularea apetitului.

In timpul pranzului ai putea gusta un vin bun, care scoate in evidenta aromele de pe cerul gurii.

  1. – Pentru o cina de afaceri sau orice eveniment

Este obisnuit sa aveti o mare varietate de bauturi alcoolice, iar tipul de moment sau de sarbatoare va fi un factor important atunci cand le definiti, deoarece este in functie de stilul pe care il alegeti, licoarea se va potrivi intr-un mod perfect.

Printre cele mai frecvente bauturi se numara romul (trestia de zahar), whisky-ul (orzul), vodca (cartofii), tequila (maguey) si ginul (orzul). Acestea pot fi bauturi lungi sau scurte, care vor depinde de tipul de sarbatoare, desi este o cina linistita, o intalnire a prietenilor sau o petrecere.

Pe de alta parte, daca va ganditi sa inchideti o afacere, bauturile ideale sunt cocktailurile pe baza de whisky si gin si coniac.