Alegerea unui inel cu diamant de logodna poate fi o misiune destul de dificila. In primul rand, chiar daca ne gandim la aleasa inimii noastre, pentru care consideram ca merita sa facem orice sacrificiu, trebuie sa stii ca un inel cu diamant nu este chiar o investitie mica. Dimpotriva, cele mai multe inele cu diamant pornesc de la un minim de o mie de lei si pot ajunge sa coste mii sau chiar zeci de mii de lei bucata.

Diferentele de pret sunt date nu atat de pretul suportului pe care este dispus diamantul, care de obicei este din aur sau diverse combinatii de metale pretioase, ci de piatra in sine sau de montura. Astfel, pe un simplu inel de logodna putem avea un diamant simplu sau o montura cu mai multe diamante, care poate ridica pretul intregii piese de mai multe ori.

Cum este bine sa procedam insa in alegerea de inele de diamant adevarate?

In primul rand, trebuie sa stii ca inelele cu diamant nu se gasesc chiar pe toate drumurile. Sau, daca se gasesc, atunci greu pot fi achizitionate la preturi de chilipir. Prin urmare, daca te gandesti sa cumperi un astfel de inel de la o persoana care ti-l ofera la colt de strada sau vine cu el la locul tau de munca, ar trebui sa te mai gandesti. Aceasta in primul rand pentru ca pana si un ochi vigilent poate fi inselat in achizitia unui diamant, daca nu cunoaste nimic despre acestea.

Din aceasta cauza, sfatul nostru este sa va indreptati spre magazinele autorizate care comercializeaza astfel de piese, pentru a nu va lasa inselati. Unul dintre furnizorii de inele de logodna cu diamant autentice este diamag.ro. Aici, vom gasi o gama larga de bijuterii, dar in special inele si diamante, unele la cele mai bune preturi. Mai mult, una dintre optiuni prevede configurarea propriului nostru inel de logodna, in care ne alegem materialul de baza din care acesta sa fie confectionat, precum si piatra pe care o dorim montata.

Aur alb, roz sau galben?

Prima optiune pentru astfel de inele de logodna cu diamant este aurul alb. Acesta se potriveste de minune cu diamantele de culoare alb-albastruie, astfel incat oricine poate sa-l poarte. Acestea confera o nota de eleganta si simplitate, potrivindu-se de minune atat rochiei de mireasa, cat si unei tinute casual. De asemenea, avem apoi optiunea aurului galben, materialul traditional pentru confectionarea bijuteriilor. Acesta poate fi de 14 sau de 18 karate, in functie de purtatea materialului diferind si pretul.

In fine, avem la dispozitie aurul roz, ultimul venit pe lista materialelor pretioase. Acesta nu difera foarte mult la pret, conferind insa mai multa eleganta si stil celei care il poarta.

Dincolo de aceasta, trebuie sa vedem ce tip de diamant vom monta deasupra. Aici, posibilitatile sunt nenumarate, un criteriu demn de luat in calcul fiind pretul, dar si forma si marimea pietrei pretioase.